3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Akçay'da ağaçlara kış bakımı

Edremit ilçesine bağlı turistlik Akçay tatil beldesinde, kış koşulları sebebiyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir içindeki ağaçlar budanıyor. 

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için şehir içindeki ağaçlar Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budanmaya başlandı. Beldenin cadde ve sokaklarındaki ağaçların, elektrik telleri için tehlike oluşturan dallarını budayan ekipler, yan yatarak evlere ve yer altı sistemlerine zarar veren ağaçlara da müdahale ediyor. Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, sonbaharda şehir içindeki ağaçların bakımının yapıldığını, kış koşullarında ise bazı ağaçların tehlike arz ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde aşırı yağmur ve rüzgarda bazı ağaçlar devrildi. Yenilerinin olmaması için çürüyen ve kış koşullarında tehlike oluşturabilecek ağaçlar, peyzaj mimarımız gözetiminde budanarak gerekli işlemler yapılıyor" dedi. 

Park ve Bahçeler ekipleri tarafından Leman Akpınar ve Çamlıyol Caddesi'ndeki budama işlemleri tamamlanırken, ekiplerin çalışması diğer caddelerde devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 16:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?