3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Akçay'da Kabotaj Bayramı kutlamaları

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde farklı etkinliklerle kutlandı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Deniz Hudut Kapısı'nda düzenlenen törenler ilgi gördü. Yapılan çeşitli yarışmaların yapıldığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen Kabotaj Bayramı'na Kaymakam Şefik Aydın, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, İlçe Turizm Müdürü Şakir Karadere, İlçe Orman Şube Müdürü Muhammet Karahan, Edremit Ticaret Odası Başkanı Erol Ürer, Liman Başkanı Cemal Tilkici ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın okunmasının ardından Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile Liman Başkanı Cemal Tilkici'nin şehit denizcilerin anısına denize çelenk bırakılmasıyla tören başladı. Kutlama programı çerçevesinde yüzme yarışları, denizde ördek yakalama yarışması ve yağlı direkten bayrak kapma yarışı gerçekleştirildi. Yıldızlar Yüzme Yarışı'nda Burak Bayraktar, 100 metre yüzme yarışında Sabri Karacıoğlu, bayanlar yüzme yarışında Ayşe Duru, 200 metre yüzme yarışında Mesut Harputlu birinci oldu. Yarışma dışında katılan bir gencin yakalaması üzerine ikinci kere düzenlenen örek yakalama yarışında ördeği Hasan Doğan yakaladı. Herkesin merakla beklediği yağlı direkten bayrak alma yarışını ise Feyyaz Karataş kazandı. Oldukça heyecanlı yarışmaların düzenlendiği yarışmalarda seyirciler yarışmacılar bol bol destek verdi. 

Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, yağlı direkten bayrak alma yarışmasını kazanan yarışmacıya özel bir firma tarafından bisiklet hediye edildi. Daha sonra protokol ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan Çanakkale Savaşı Müze Sergisi'ni gezdiler.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?