5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Akçay’da naylon poşet yasak

AKÇAY’DA DA NAYLON POŞET KULLANIMI YASAKLANDI

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bağlı Akçay Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında Akçay kent Konseyi tarafından meclise önerilen Akçay’da naylon poşet kullanımının yasaklanması karara bağlandı. Karara göre yaz mevsiminde ki yoğunluk nedeniyle 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren belde de naylon poşet kullanımı yasaklandı.

Geçtiğimiz dönemlerde siyah poşet kullanımını yasaklayan Akçay Belediye Meclisi şimdi de naylon poşet kullanımını tamamen yasakladı. İlk olarak Akçay Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun Haziran ayı toplantısında belde genelinde naylon poşet kullanımın önlenmesi görüşülerek Belediye meclisine sunulmasına karar verildi. Ardından Akçay Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında konu gündeme alınarak görüşüldü. “Naylon poşet kullanımın en aza indirgenmesi, giderek ortadan kaldırılması, ardından bez torba, file, pazar çantası ve kağıt torbaların kullanımının özendirilmesi için Akçay’da 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren naylon poşet kullanımın yasaklanmasına karar verildi.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, geçtiğimiz yıl, ilk önce daha zararlı olan siyah poşetlerin kullanımının yasaklandığını hatırlatarak, “Yaşadığımız çevrenin atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet olduğu düşüncesi ile Akçay Beldemizde siyah poşetlerden sonra naylon poşet kullanımı tamamen yasaklandı. Naylon poşetlerin yasaklanması konusunda başarılı bir çalışma yaparak Belediye Meclisimize sunan Akçay Kent Konseyimiz2e de teşekkür ediyorum” dedi.Yaz sezonunda yaşanan yoğunluk nedeniyle uygulamanın 1 Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe girmesine karar verilirken, bu tarihe kadar, toplumun bilinçlenmesi amacıyla afişler hazırlanıp, duyurular yapılacak. Bu tarihten sonra ise naylon poşet kullandığı tespit edilenlere cezai işlem uygulanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 17:56:02
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 18:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?