3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Akçay'da yıkım

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Beldesi'nde gözle görülür şekilde yan yatan iki apartman belediye encümeninin aldığı karar gereği yıkıldı. 

Tatil beldesinin Sarıkız Mahallesi Gazi İnebey Caddesi'nde yan yana bulunan Lale ve Gündür apartmanları, Akçay Belediye Encümeni'nin aldığı kararın ardından yıkılmaya başlandı. Yatık olduğu gözle görülür şekilde fark edilen 8'er daireli iki apartman için Akçay Belediyesi encümeni tarafından 2006 yılında yıkım kararı alınmıştı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Bilindiği üzere beldemiz deprem bölgesinde bulunuyor. Akçay Belediyesi olarak göreve başladığımız günden itibaren önce insan sağlığı düşüncesi ile yapıların depreme dayanıklı olması için özen gösteriyoruz" dedi. 

İnceoğlu, "Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı incelemeler sonucunda Lale ve Gündür apartmanlarının zemin sıvılaşması sebebiyle yan yattığı, kullanılamaz halde olduğu ortaya çıktı. Ekiplerimizin hazırladığı rapor sonucunda her iki apartmanın da insan hayatı için tehlike arz ettiği ve bir an önce yıkılması gerektiğini apartmandaki mülk sahiplerine bildirdik" dedi. 

Başkan İnceoğlu, mülk sahiplerinin yargıya gittiğini, ancak mahkemenin de yıkım kararını onaylamasından sonra yıkım işleminin hızla gerçekleştirildiğini söyledi. İki apartmanın da 1993 yılında yapımına başlandığı ve 1998 yılında Edremit Belediyesi tarafından yapı kullanma izin belgesi verildiği söylendi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 17:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?