5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Akdeniz meyve sineğine dikkat

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE DİKKAT

Genellikle Akdeniz bölgesinde görülen ve turunçgillerde etkili olan Akdeniz sineğinin Balıkesir'in Edremit Körfezi’ndeki tuzaklarda yoğun bir şekilde görülmesi üzerine Edremit Tarım İlçe Müdürlüğü üreticilerin bu yönde dikkatli olmalarını istedi.

Edremit İlçe Tarım Müdürlüğü’nün teknik elemanlarınca körfez bölgesinde bulunan mandalina bahçelerinde kurulan foremen tuzaklarında Akdeniz meyve sineği sayısının anormal derecede yükseldiğini bildirerek üreticileri bu konuda uyardı. Edremit Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Acar, yaptığı yazılı açıklamada, “Mandalina meyvelerinde erginler tarafından meyvenin iç kısmına bırakılan larvalar, burada beslenerek meyvenin kalitesini bozar ve çürümesine neden olur. Vuruklu olan mandalinalar zamanından önce olgunlaşmakta ve dökülmektedir. Akdeniz meyve sineği 16 derece sıcaklığın altında faaliyet göstermemektedir. En uygun ilaçlama şekli kısmi dal ilaçlamasıdır. Hazırlanan cezp edici (ziray) indektisit ağaçların güneyinde bir dala (1–1,5m”lik alan) yapraklar iyice ıslanacak şekilde uygulanır. Zerrecikler yapraklar üzerinde belirgin olarak kalmalıdır. Ağaç başı ortalama 150 gr ilaçlı karışım kullanılır. Bir sıra ilaçlanır, bir sıra atlanır. İkinci ilaçlama gerekirse ilaçlanmayan sıradan başlanır” diyerek üreticileri bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çiftçilerin mandalina bahçelerini en kısa süre içerisinde ilaçlamalarını da isteyen Edremit Tarım İlçe Müdürü Acar, ayrıca detaylı bilgi için Tarım İlçe Müdürlüğü'ne müracaat etmelerini istedi.

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE DİKKAT
AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 15:21:03
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 16:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?