3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

AKP davasına İbrahim Hakkı'lı yorum

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti'ye kapatma davasıyla ilgili sorulara, Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın "Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler' sözleriyle cevap verdi.


Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'in Edremit ve Körfez ilçelerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altınoluk'tan geçerken sahilin kirli olmasına tepki gösterdi. Daha sonra Çamlıbel köyünde sanatçı Tuncay Kurtiz'in yerinde yemek yiyen Bakan Günay, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Günay, AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilgili sorulara, "Ben kültür ve turizmle ilgili işlerle uğraşıyorum. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler" dedi.


Kaz Dağları'nda altın aranmasıyla ilgili soruya ise Bakan Günay, şöyle karşılık verdi: "Biz mümkün oldukça doğanın korunmasına çalışıyoruz. Türkiye'nin gelişmeye ve kalkınmaya ihtiyacı var. Bütün bunların bir denge içinde yapılması gerekiyor. Doğayı ve tarihi tahrip etmeden yapmak gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanı olarak bir tek ağaca dokunulmamasını, herhangi bir yerde maden ocağı için kazma vurulmamasını isterim. Ama bir yandan Türkiye'nin gelişme ve kalkınma ihtiyacının karşılanması gerekiyor.


Dengeyi beraberce koruyacağız."
Güre'de kazı alanlarını inceledikten sonra Sabit Ertür Zeytinyağı Şirketi ile Sıdıka Erke Müzesi'ni gezen Bakan Günay, daha sonra Ayvalık'ta bulunan Tansikaryas Kilisesi'nde incemelerde bulundu. Bu gece Ayvalık'ta kalacak olan Günay, yarın Körfez'den ayrılacak. Bakan Günay'ın ziyaretine AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur da eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 17:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?