5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

AKP köylere yoğunlaştı

AK PARTİ'DEN KÖY ZİARETLERİ

AK Parti Balıkesir Teşkilatı referandum öncesi yoğunlaştırdığı, "evet" çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, AK Parti İGM Grup Başkanvekili Şükrü Güneş ve İGM üyesi Türkan Buğra, Belediye Meclis Üyeleri Kemal Büyükakın ve Recep Meşe köylerde vatandaşlarla bir araya geldiler. İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, AK Parti Merkez İlçe yönetimi ve AK Gençlerin eşliğinde Balıkesir merkeze bağlı Kesirven ve Kabaklı köylerindeki ziyaretlerde referanduma, "evet" çağrısında bulundular.

"STATÜKOCU ZİHNİYET DİRENİŞSİZ KALACAK"

İGM Başkanı M. Akif Okur halkın anayasa değişikliğine ve dolayısıyla referanduma sıcak baktığını söyledi. 12 Eylül'de yapılacak referandumda statükocu zihniyetin halk tarafından devre dışı bırakılacağını belirten M. Akif Okur, "İnşallah ülkemizin tamamında büyük bir oranda evet oyu çıkacak. Bu anayasa değişikliği ile hak ve özgürlükler alanında yeni bir çağ açılacaktır. Bir kısım statükocu zihniyet direnişsiz kalacak. Yani üstünlerin hukuku değil de hukukun üstünlüğünü sağlama adına yargıda önemli değişiklikler getirilmiş oluyor. Anayasa Mahkemesi'nin yapısı yeniden değiştiriliyor, Anayasa Mahkemesi üye sayısı artırılıyor ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de Anayasa Mahkemesi'ne üye seçme hakkı getiriliyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu da aynı şekilde hem üye sayısı artırılıyor hem tabanı genişletiliyor hem de seçim sisteminde değişikliğe gidiliyor. Yerel mahkemeler de işin içine girmiş olacak. Yargı bağımsızlığı da güçlendiriliyor. Memurlara sözleşme hakkı tanınırken, emekli memur bile toplu sözleşmeden yararlanacak. Kadınlarla ilgili, özürlüler ile ilgili pozitif ayrımcılık anlamında önemli değişiklikler olacak. İşte bütün bunların sağlanması sizin elinizde, milletimizin elindedir. Evet söz milletin, evet karar milletindir. 12 Eylülde referandumda evet diyerek memleketimize ve memleketimiz insanına hep birlikte sahip çıkalım" dedi.

İGM Başkanı M.Akif Okur, Meclisi Üyeleri ve partililer vatandaşlarla çay sohbetinde bulunurlarken Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin konularda vatandaşa birebir bilgiler de verdiler. Gençlik Kolları ise vatandaşlara broşür ve kitapçık dağıttı.

AK PARTİ'DEN KÖY ZİARETLERİ
AK PARTİ'DEN KÖY ZİARETLERİ
AK PARTİ'DEN KÖY ZİARETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:49:03
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 20:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?