3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

AKP'de kongre heyecanı

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nda olağan kongre süreci devam ediyor. Gönen, Edremit ve Ayvalık'a bağlı belde teşkilatlarındaki kongrelerde yeni başkanlar seçilerek görevlerine başladı. Edremit Akçay'da seçimi kazanan Munüfe Erzadeoğlu, AK Parti'nin tek bayan belde başkanı oldu. 

Ak Parti Balıkesir İl Teşkilatı 3. olağan kongre takvimi doğrultusunda ilçe ve beldelerde gerçekleştirdiği kongreler ile yeni başkanlarını seçti. İl Başkanı Adil Çelik, yeniden seçilenleri tebrik ederken, eski başkanlara da hizmetleri için teşekkür etti. 

Kongreler neticesinde, Edremit'in Kadıköy beldesinde Hasan Özel, oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi. Gönen Sarıköy beldesinde tek listeyle seçime giden Erhan Acar, kullanılan 60 oyun 60'ını da alarak yeniden seçildi. Edremit Zeytinli'de Celal Altay, tüm delegelerin oylarını alarak başkanlığa seçildi ve görevi Nihat Sönmez'den devraldı. İl Başkanı Adil Çelik, yeni başkanı kutlarken, eski başkana da hizmetleri için teşekkür etti. Belde teşkilatlarındaki kongrelere AK Parti İl Başkanı Adil Çelik ile birlikte milletvekilleri İsmail Özgün ve Edip Uğur, il başkan yardımcısı ve seçim koordinasyon merkezi başkanı Ali Davran ile il yöneticileri katıldı. Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde gerçekleştirilen kongrede Munüfe Erzadeoğlu 32 delegenin geçerli oyunu alarak AK Parti'nin tek bayan belde başkanlığına seçildi. Bayan Belde Başkanını ilk tebrik edenler AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ve İl Başkanı Adil Çelik oldu. Altınoluk beldesinde ise İbrahim Mollahasanoğlu 36 delegeden 21'inin oyunu alarak başkanlığa seçilerek, eski başkan Ahmet Günaydın'dan görevi devraldı. Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesindeki kongrede ise mevcut başkan Ümit Şen tekrar seçilerek güven tazeledi.
AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, kongrelerde yaptığı konuşmalarda, 3. olağan kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde işletildiğini söyledi. Çelik, "Kongrelerdeki seçimler, başkaları gibi gayri demokratik değil, gayet demokratik bir ortamda yapılmıştır. Parti içi demokrasinin ne kadar sağlıklı bir şekilde işlediğini belde kongrelerimizde açıkça görülmüştür" dedi. 

AK Parti belde kongrelerinin Cumartesi günü Ayvalık ilçesi Küçükköy beldesinde yapılan kongre ile sona ereceği bildirildi. Daha sonra ilçe teşkilatlarında yapılacak kongrelerin ardından 2009 yılındaki yerel seçimlerin ardından il kongresi ile olağan süreç tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 09:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?