3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

AKP'de kongre süreci devam ediyor

AK Parti Balıkesir Teşkilatı'nda kongre süreci devam ediyor. Savaştepe'deki kongrede Evkan Tavşan, Kepsut'ta İskender Kirlioğlu ve merkez ilçede Dinçer Orkan, seçilerek başkan oldular. 

AK Parti'nin Balıkesir'deki 3. olağan kongre sürecinde, İvrindi, Ayvalık, Sındırgı, Bigadiç, Marmara ve Manyas ile birlikte toplam altı ilçenin ardından Savaştepe, Kepsut ve Merkez İlçe kongreleri de tamamlandı. 10 ilçenin kaldığı kongreler 2 Kasım tarihinde Bandırma ile sona erecek. Savaştepe'de tek listeyle gerçekleşen seçimi Evkan Tavşan kazandı. Kongreye AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, milletvekilleri İsmail Özgün ve Mehmet Cemal Öztaylan, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, ilçe belediye başkanları, Kongrede konuşma yapan davetlilerden Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, doğru, dürüst ve ilkeli bir siyasetin önemli olduğunu çirkin politika yapmanın kimseye fayda sağlamayacağını söyledi. Dünya yönetiminin ancak düzgün bir siyaset anlayışı ile sağlanabildiğinin altını çizen Uğur, partililere, yapılması gerekenlerden daha çok yapılmaması gerekenler üzerinde durulması gerektiği hususunda telkinde bulundu. AK Parti İl Başkanı Adil Çelik ise DP Merkez İlçe Kongresi'ndeki olaylara atıfta bulundu. Çelik, "Savaştepe'de siyaset bugüne kadar gerçekten hem hızlı hem de fırtına gibi sert yapıla gelmiştir. Ama, bugün siyasetin yine hızlı yaşandığı Savaştepe'de faklı bir hava, farklı bir atmosfer yaşanmaktadır. Bu fark AK Parti farkıdır. Kavganın gürültünün olmadığı sağlıklı bir zeminde bir kongre yapıyoruz ki, kardeşçe hep birlikte, problemsiz bir şekilde mevcut ilçe başkanımız bu güne kadar başarıyla taşıdığı ilçe başkanlığı bayrağını, mazbatasını gayet medeni bir çerçevede aday olan kardeşimize destek vererek devrediyor. İşte bu bizim farkımız. Balıkesir'de yüzde 5'lerde gezen bir partinin merkez ilçe kongresinde sandalyeler, yumruklar, bilmem neler havada uçuşuyor. Ama, bakın, yer Savaştepe, parti ise AK Parti. Ne sorun ne bir hadise. Çok şükür" dedi.

MİLLETVEKİLİ ÖZGÜN CHP'YE ÇATTI 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, "AK Parti'ye mana bulmak, kötüleyip çamur atmak için bahane mi arıyorlar bilemiyorum, bu çok düşündürücü. Yahu siz ne diyorsunuz? Biz ne diye ola çıktık? Bir, yolsuzluklarla mücadele, iki, yasaklarla mücadele, üç, yoksullukla mücadele. Biz verdiğimiz bu üç sözün gereklerini yerine getirmeseydik yapılan her seçimde, her oylamada, diğer yandan referandumda oy oranını yükselterek güçlenen bir parti olabilir miydik? Ama, biz biliyoruz ki görev başında olan siyasi parti hep yıpranırdı, eskiden. Bu ezberi biz bozduk. Bunların attığı çamurlara rağmen bu ezberi bozduk. Türk Milleti'nin boş lafa karnı tok. Kimin ne olduğunu ölçüp tartıyor bu millet ki, doğru adresi buluyor. Bu millet diyor ki, 'Bu işi AK Parti yapar'. Ama, başkaları yapamadı, yapamıyor, yapamaz. Sen istediğin kadar çamur at. Bakın, şimdi dolandırma var mı, yolsuzluk, hortumlama var mı? Peki batan banka var mı? Yok. Onların derdi başka çamur at izi kalsın. Tamam sen at, çamur mu atıyorsun, göbek mi? Ne atıyorsan at da, sen hele bir kendine bak. Biz sizin zamanınızda hortumlanan, soyulan bankaların borçlarını faizlerini ödeyelim. Ama sen kalk, televizyonlarda bangır bangır hem görüntülü hem sesli olarak CHP'li bir belediye başkanının itiraflarına bir açıklık getirme (yada getireme). Olacak iş değil, televizyonda CHP'li belediye başkanı kendi ağzıyla anlatıyor, itiraf ediyor. Diyor ki, 'Ona rüşvet buna rüşvet. Vermesen olmuyor'. Hadi buyurun buradan yakın. Peki bu ne? Lafa gelince her tarafları pak, lafla gemi yürümüyor. Bol keseden sallamak kolay" diye konuştu.

DTP'YE PKK TEPKİSİ 

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Balıkesir'in tarihinde ilk defa ödediği vergiden fazla yatırımı geri almaya başladığını, eskiden Balıkesir'in verdiği verginin yarısı kadar Balıkesir'e hizmet gelmediğini, çünkü eskiden milletin parasının batırılan bankalara, hortumlara gittiğini, bugün bunların önünün kesildiğini söyledi. Terör meselesine değinen İsmail Özgün, "Bu çok derin mesele, öyle birilerinin politika malzemesi yaptığı gibi bir mesele değil. Arkadaº, 511 milletvekili tezkereye rey veriyor. 'Olmalı, bu mücadele yapılmalı' diyor. Birileri de daha hainlerin örgütüne terör diyemiyor. Bu nasıl iºtir? Maalesef bu gerçekler var, keºke onlar da hainlere terörist diyebilse. Onlar bu yaklaşımı sürdüre dursun biz iºte tezkereyi çıkarttık yüce meclisten. Daha yetkili ve bu yetki ile daha kararlı bir mücadelenin içinde olunması kaçınılmaz. Hükümetimiz üzerine düºeni yapıyor.. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve tüm güvenlik güçlerimiz üzerine düşeni yapıyor. Arkadaş, bu terör öyle yada böyle bitecek. Bitmek zorunda" dedi.

"MİLLET YAMUKLARA PABUÇ BIRAKMAZ" 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan da yaptığı konuşmasında, "Vatan, millet, devlet, din, örf, adet, gelenek ve göreneklerimiz bizim kutsallarımızdır. Kimse bunlarla oynamaya kalkışmasın. Büyük Türk Milleti bu hassasiyetlerini asırlardır korumayı bilmiştir. Ne biz bu konuda taviz veririz. Ne de kimsenin bu konuda tavizine müsaade ederiz. Herkes aklını başına devşirsin ki, bunlara el uzatacak şer-i güçlerin karşısında koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Bu millet yamuk işlere de yamuk güçlere de yamuk adamlara da pabuç bırakmaz. Gereğini yapar" dedi.

CHP İLÇE BAŞKANI DA KATILDI 

AK Parti Kepsut ilçe kongresinde iki liste yarıştı. 422 delegeden 263'nün oy kullandığı seçimlerde Kasım Şahin 25 oy alırken, İsgender Kirlioğlu 238 oy alarak Kepsut İlçe Başkanı seçildi. Kongreye, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Balıkesir Koordinatörü Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Edip Uğur ve İsmail Özgün, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, CHP Kepsut İlçe Başkanı Şakir Yörük ve yönetimi de katıldı. Kepsut'taki iktidar muhalefet nezaketi örnek teşkil etti.

MERKEZ İLÇEDE DİNÇER ORKAN SEÇİLDİ 

AK Parti Merkez İlçe Kongresi de hafta sonu Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongrede tek liste ile gidilen seçimleri daha önce atama ile bu göreve getirilen Dinçer Orkan, bu defa seçilerek göreve geldi. Dinçer Orkan, toplam 432 delegeden 184'ünün geçerli oyunu alıp ilk defa gitmiş olduğu kongrede güven oyunu sağladı. Merkez İlçe Kongresi'ne, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik ile Kayseri Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Balıkesir Koordinatörü Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur, M. Cemal Öztaylan, İsmail Özgün, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, İl Genel Meclisi Başkanı M. Akif Okur ile çok sırada ilçe ve belde teşkilat ve belediye başkanları katıldı. Kongrede konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Balıkesir'e bu güzel hizmetleri kazandıran sizlere teşekkür ediyorum. Öbür yandan çoğumuzun değinmeden geçemediği şehitlerimiz elbette ki bizim yüreğimizi dağlıyor. Ruhları şad olsun. Dış destekçiler bu işin bir gün kendilerine de zarar vereceğinden habersiz olmalılar ki, kimisi silah yardımı, kimisi maddi yardım, kimisi de basın ve yayın organlarıyla desteğine devam ederek bu hainlerin seslerini duyurmalarına yardımcı oluyorlar. Ama, onlar nasıl bir destek içinde olurlarsa olsun bir gün gelecek pişman olacaklardır. Biz mücadelemizi sürdürmekte karalıyız. Kim ne destek verirse versin bu terör belasından kurtulmak için elimizden gelen gayreti hiçbir şeyden çekinmeksizin sürdüreceğiz. Sayın Başbakanımız terörle ilgili inanılmaz bir diplomasi faaliyeti içindedir. Konuya ilişkin temaslarını sürdürüyor. Güvenlik güçlerimizde ciddi bir mücadele içindedirler. Bakın, CHP zihniyeti imajmekırlarıyla iş yapa dursun, yok efendim, 'Sabah kahvemi içerken birileri benim giyeceğim ceketi, kravatı ayarlasın. Ben de şöyle aheste aheste birkaç gazete okuyup birkaç köşe yazarı ile görüşeyim' diye. Biz imajcı filan istemiyoruz. Onlarla uğraşmaya vaktimiz yok. Biz sürekli bu şekilde bir mücadelenin içindeyiz. Ama bunlar var ya, kalkıp şunu söyleyebiliyorlar, 'Atatürk'ün partisiyiz' diye. Atatürk'ün kurduğu parti bizim partimiz. Dedelerimizin partisidir. Hele bir düşünün bakın. Atatürk'ten sonra İnönü CHP'si. Ardından Ecevit CHP'si. Ve şimdi de Baykal CHP'si. Allah aºkına, Atatürk'ün partisiyle hiç alakası var mı? Bunlar aynı CHP olamaz. Şimdiki CHP, İş Bankası'nın kazancını tüketmekle meşgul bir CHP'dir. Halkımız zaten bu durumu çok iyi değerlendirmiştir. Bakın, seçimlerde sandıkta CHP değil, sandığın dışındaki poşete toplanmış ve atılmış bir CHP göreceksiniz" diye konuştu. 

AK Parti Balıkesir ilçe kongreleri, Burhaniye, Edremit, Balya, Dursunbey, Susurluk., Erdek, Gönen, Havran, Gömeç ile devam edip Bandırma ilçe kongresi ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?