3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

AKP'den engelliler takımına jest

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Balıkesir Belediye Engelliler Spor Kulübü'ne spora uygun tekerlekli sandalye hediye etti. 

AK Parti Balıkesir Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İsmail Özgün, beraberinde il başkanı Adil Çelik ve yönetim kurulu üyeleri olduğu halde Balıkesir Engelliler Derneği ile Belediye Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Ziyaret için Özgün ve Çelik'e teşekkür eden Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Orkun Dökmen, "Sizler tarafından sürekli hatırlanmak çok güzel bir duygu. Tüm engellilerimiz, sizin bu insani yaklaşımınızdan son derece memnuniyet duymaktadır. Gerek AK Parti Teşkilatı gerekse milletvekilimiz olarak siz bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Belediye Başkanımız da her zaman yanımızda. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun" dedi. 

Dernek Başkanı Orkun Dökmen, Belediye Engelliler Spor Kulübü olarak henüz 4 aylık bir takım olmalarına rağmen 50 bin YTL'lik bir altyapıya ulaştıklarını, oyuncuların tamamının gönüllülük esasına dayalı olarak takımda yer aldığını ve canla başla çalıştıklarını, bu durumun büyük başarıları beraberinde getireceğini belirterek, spor kulübünün faaliyetleri dışında etkinlikler de planladıklarını, harici etkinlikler kapsamında özürlü ve yakınlarına KPSS kursu açacaklarını, tüketen değil üreten konumunda yer alarak engel tanımaz bir yaklaşımla hayata sarıldıklarını ifade etti. AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, her zaman engelli vatandaşların yanlarında olduklarını tekrarlarken, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye genelinde kurulan Özürlüler Koordinasyon Merkezi (ÖKM) ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) birimlerinin hassasiyetle işlevlerini yerine getirmeye çalıştığını belirtti. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Ak Parti İl Teşkilatı ve milletvekili İsmail Özgün tarafından Özürlüler Derneği'ne daha önce yapılan ziyarette, spordan sorumlu Devlet Bakanlığı aracılığıyla Balıkesir Belediye Engelliler Spor Kulübü'nde oynayan engelli sporculara, spora uygun tekerlekli sandalye temininde yardımcı olabileceklerini söyleyen milletvekili Özgün, bu sözünü yerine getirdi. İsmail Özgün, Bakanlık aracılığıyla temin ettiği her biri 5 bin YTL. değerindeki 9 adet spora uygun tekerlekli sandalyeyi engelli sporculara teslim etti. Özgün, Balıkesir Belediye Engelliler Spor Kulübü'nün oynayacağı maçlara da katılıp taraftar desteği vereceğini söyledi. 

AK Parti heyeti, engelliler derneğindeki ziyaretin ardından yakındaki Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi'nin inşaatı süren yeni dernek binasını da ziyaret edip, dernek yetkililerinden bilgi aldılar.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 14:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?