7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

AKP'den mikro kredi bilgisi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ayşe Akbaş, Balıkesir'de hayata geçirilen, "mikro kredi" uygulamasıyla ilgili bilgi verdi.

Esnaf Odaları Birliği salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısını krediden yararlanmak isteyen bayanlar ilgiyle takip etti. Milletvekili Akbaş, mikro kredi ile dar gelirli kadınların kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarının sağlanmış olacağını bildirdi.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odası'na (BESOB) ait toplantı salonunda düz enlenen bilgilendirme toplantısına, BESOB Başkan Yardımcısı Kazım Avcı, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol ile 100 civarında bayan katıldı. Milletvekili Ayşe Akbaş, projeyi 300 milyon lira ile destekleyen Aziz Akgül'e teşekkür etti. Proje ile ilgili bilgi veren Ayşe Akbaş, "Balıkesir için yaklaşık 2 yıldır üzerinde bizzat çalıştığım ve alt yapısını oluşturup, gerekli prosedürleri yerine getirerek finansman teminini de yaptığımız projede kadınlarımıza yönelik mikro kredi uygulamasını faaliyete geçireceğiz. Mikro kredi dünyanın en iyi 10 fikrinden biri olarak kabul edilen ve 184 ülkede başarıyla uygulanan bir projedir.

Bu proje ile faizsiz, kefilsiz, icrasız ve tamamen yoksul kesimleri kalkındırma esas alınmaktadır. Bu proje ile dünya üzerinde 600 milyondan fazla insan iş sahibi olmuştur. Yerel Yönetimler Kanunu sayesinde İl Özel İdareleri vasıtasıyla illerde başarıyla uygulanmaktadır. Türkiye'de hızla yayılan bu proje sayesinde binlerce insanımız, özellikle bayanlar iş sahibi olmuştur. Kadınlarımız bu proje ile sosyal hayata atılıp, öz güvenlerini temin etme ve kendi ayakları üzerinde durmayı başarmaktadır. Tamamen gönüllük esasına yaydığımız bu projedeki temel amaç, yoksul kesimleri iş sahibi yapmak ve onların refah seviyesini yükseltmemizdir. Kadınlarımıza bol kazanç sağlamasını diliyorum" dedi.

Balıkesir Mikro kredi Merkez Müdürü Ebru Özalp, mikro kredinin amacının kredi alamayacak yoksul kişilerin, gelir dağılımındaki adaletsizliği ve işsizliği azaltacak şekilde ailesine ve kendine gelir getirici bir faaliyet yapılanmasını, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak sermaye ihtiyacının karşılamak olduğunu belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 10:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?