6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

AKP'den sert muhalefet

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'a seslenerek,, "asfalt parası" almayacağıyla ilgili seçim öncesi verdiği namus ve şeref sözünü tutmasını, aksi halde tüm Balıkesir'den özür dileyip görevinden imtina etmesini istedi. Hukukçu kimliği ile de kısa bir değerlendirme yapan Adil Çelik, İsmail Ok'un seçimden önce verdiği, "asfalt parasını kaldıracağız" şeklindeki sözün ise cahil cesareti olduğunu söyledi.

Otel Basri'de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, 29 Mart yerel seçimlerinin genel bir değerlendirmesini yapıp, öz eleştiride bulundu. Basın toplantısında, Merkez İlçe Başkanı Dinçer Orkan, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı, AK Parti İGM Grup Başkan Vekili Şükrü Güneş, AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Yusuf Hocaoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Ragıp Başlı, Özel Kalem Müdürü Sinan Boztaş ile partili yöneticiler de hazır bulundu. Seçimlerde yaşanan genel oy kaybının Balıkesir'e de yansıdığını kaydeden Adil Çelik, bunun hoş bir durum olmadığını, parti içinde gerekli değerlendirmelerin yapıldığını, yapılmakta olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 9 ilçe ve 13 belde belediyesi olmak üzere toplam 53 belediyeden 22'sini kazandığını belirten Çelik, "Balıkesir'de vatandaşlarımız belediye seçimlerinde bize muhalefet görevi verdi. İl Genel Meclisi'nde ise iktidar görevi verdi" dedi. Seçim başarısından dolayı MHP'yi kutlayan Adil Çelik, 2004 yılında 10 bin, 2007 yılında 20 bin oya sahip olan MHP'nin 29 Mart'ta 60 bin oy almasının gerçekten de, "incelenmesi gereken" bir konu olduğunu, oyların nasıl toplandığı ve ne sözler verildiğine iyi bakılması gerektiğini söyledi. Muhalefet etmenin çok kolay olduğunu kaydeden Adil Çelik, kendilerinin kolayı tercih etmeyeceklerini, hizmet ve yatırımların, güzel işlerin yanında olup destek vereceklerini kaydetti. MHP ve CHP'nin seçim ve sonrasında beraber hareket ettiklerini söyleyen Adil Çelik, bunun Türk Belediyeler Birliği'ne delege seçiminde açıkça görüldüğünü, MHP ve CHP'nin ortak liste hazırlayıp seçimi kazandıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "ruh ikizleri" söylemini hatırlatarak bu durumun MHP ve CHP'nin siyaseten birleşme eğiliminde olduklarını gösterdiğini ileri sürdü.

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, Belediye Başkanı İsmail Ok'un, seçimden önceki vaatlerini hatırlattı. Yıkım kararı alınan hal binasının yıkılmayacağı sözü, yeni kurulan modern semt pazarlarıyla ilgili sözü ve şehir içi trafikle ilgili araç ve yaya trafiğinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili sözlerine atıfta bulunan Adil Çelik, "Şimdiki yönetimin bir şey yapmak ve üretmek üzerine söylemi olmadı. AK Parti dönemindeki başarılı hizmetlerin bozulacağı üzerine siyaset yapılmıştır. beni asıl üzen budur. Bizim seçim sonuçlarından ve seçmenin tercihinden yana bir şikayetimiz yok. Bizim, seçmenlere vaat edilenlerden dolayı şikayetimiz var. Hal binası için bizim dönemimizde hal binası için yıkım kararı çıkarıldı. Şimdiki başkan, 'yıktırmayacağım' deyip seçim kazandı.

Sabri Uğur döneminde, BAÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne hal binası inceletildi. Buna bağlı olarak 21 Mayıs 2007 tarihli yapı grubu bilirkişi heyetinin gözlem raporu var. Bu raporda mevcut hal binasının deprem yönetmeliğine uygun olmadığı, aşırı korozyon tespit edildiği, bu yüzden yapının kullanılmasının da uygun olmadığı bildiriliyor. Zaten bunun üzerine yıkım kararı alınıp yerine başka proje geliştirildi. Şimdi, Belediye Başkanı İsmail Ok'un, 'yıkmayacağım' diye verdiği söz ve aldığı oylar ne olacak? Bu, milleti kandırmak değil mi? Pazar yerlerinin modern olduğunu kabul eden sayın Belediye Başkanı siyasi vaadiyle eski pazar yerlerinin korunacağını söylemiş, pazar yerini eski yerlere almak çok kolay. Modern pazar yerlerini iptal edip pazarcıları eski yerlerine döndürsün, bekliyoruz. Sudan alınan 5 TL. sabit ücret kaldırıldı, bu siyasi bir karardır, ekonomik değil. İkizcetepeler barajının DSİ'ye olan taksitleri böyle ödenmez. 2008 yılı kesin hesabı ve bütçesi görüşülüp oylandı ve meclisten geçti. Belediyenin 4 trilyonu kısa vadeli, 188'i uzun vadeli (30 yıl) olmak üzere 192 trilyon lira borcu var. Bu 188 trilyonluk borcun vadesi 30 yıl. Yani, İsmail Ok gibi 5 başkan daha gelecek ve gidecek bu borç öyle ödenecek. Şimdi demezler mi size, 'bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?' diye. Seçim dönemi ortalığı kırıp geçirdiniz. Burada iyi niyetten bahsetmek mümkün değil. 'Çalakalem' vaatlerde bulunuldu. Bu kadar cahilce siyaset yapılmaz" dedi.

"NAMUS VE ŞEREF SÖZÜNÜ TUT YADA ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ET"
AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, seçimden önce, "Akın Karasına, Asfalt Parasına Son" sloganını kullanıp seçmenlere yönetime geldiklerinde asfalt parasını kaldırıp, alınanları da geriye iade edecekleri vaadinde bulunan Belediye Başkanı İsmail Ok'a, seçim beyannamesinde verdiği namus ve şeref sözünü hatırlattı. Altında MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok'un imzasını taşıyan, 27 Mart 2009 tarihli, "Asfalt parası kesinlikle alınmayacaktır. Bu benim namus ve şeref sözümdür" taahhütnameyi gösteren Adil Çelik, "Ben daha önce evimle ilgili tahakkuk edilen asfalt paramı ödedim. Ben de bir vatandaş olarak paramı geriye istiyorum. Ayrıca, bu evimi değiştirdim, başka adresten ev aldım. Ye evimden dolayı da asfalt parası ödemem, seçim vaadinizde bu var çünkü. Tahakkuk eden asfalt parasının alınmaması söz konusu olamaz, Sayıştay denetçisi yarın gelir sorar, zimmet çıkarır. Zimmet de yüz kızartıcı bir suçtur. Asfalt parası kaldırılsın diyen MHP'liler mecliste topu taca attılar, işi komisyona havale ettiler. Biz bunun takipçisiyiz, sözlerini tutmalarını bekliyoruz. Topu taca attırmayacağız. Namus ve şeref sözü böyle tutulmaz. Namus ve şefre sözünün tutulmasını bekliyoruz. Hizmetin destekçisi ve yanındayız. Ama, siyaseten verilen sözler var, verilen sözlerin hakkını versinler. Yapamıyorlarsa, bu sözünü tutamıyorsa özür dileyip görevinden imtina etsin. Ben bunu bekliyorum" diyerek, Başkan İsmail Ok'a asfalt parası sözünü hatırlatıp kaldıramadığı taktirde istifa etmesini istedi.

"BALIKESİR KAYBETTİ"
Adil Çelik, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından kaybedenin 50 binin üzerinde oy alan Sabri Uğur'un değil Balıkesir olduğunu söyledi. "Ben böyle düşünüyorum" diyen Çelik, "Umarım yanılırız. Balıkesir'e Sabri Uğur kalibresinde belediye başkanı bir daha gelmez. Yakın geçmişte Balıkesir'e kocaman bir köy diyorduk. İnşallah o eski günlere dönmeyiz" dedi.

KONGRE SÜRECİ
AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, 29 Mart seçimleriyle ilgili sorumlulukların tümünü teşkilatın başındaki isim olarak üzerine aldığını söyledi. Seçimden sonra genel merkezi aradığını, sonuçla ilgili olarak istifa etmesi gerekiyorsa istifasını derhal sunabileceğini söylediğini, ancak parti genel merkezinin kendisine Balıkesir İl Teşkilatının olağan kongresine kadar görevinde kalmasını istediğini anlattı. Adil Çelik, 5 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak olan il kongresinde aday olup olmayacağı sorularına net cevap vermedi. Başarılı bir yönetim gerçekleştirdiğine inandığını kaydeden Çelik, "Ben bu konudaki kararımı çok önceden verdim. Bunu kamuoyunun önünde şimdi paylaşmam. Benden adayım yada değilim cevabını şu an alamazsınız. Önemli olan, kongrede divana verilecek listede kimin aday olduğunun yazılı olması. Kongreye kadar çok şeyler söylenir, değişir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?