6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

AKP'li başkan CHP'den aday

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP'den belediye başkan adayı oldu.

AK Parti'den Erdek Belediye Başkan aday adayı olan ve daha sonra adaylığını geri çekerek AK Parti'den istifa eden Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği açık hava toplantısında Erdek halkına seslendi.

Kendisi hakkında son günlerde ortaya atılan çeşitli iddialara da yanıt veren Sarı, 2009 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde destek istedi.

Seçim sürecinde diğer partilerden de teklif aldığını belirten Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sarı, "Belediye Başkanı olarak benim hakkımda çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar tamamıyla yanlıştır. Ben seçimler öncesinde AK Parti'den başka bir aday olmazsa adaylığımı koyacağım dedim. Ben aday olduktan sonra 3 kişi aday adaylığı müracaatında bulundu ve bende aday adaylığından çekildim. Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın görev vermesi durumunda yeniden görev alacağımı açıkladım. Başbakan bu görevi vermeyince bende arkadaşlarımızla oturup durumu değerlendirdim. Benim için iki yol vardı, ya bu görevi tamamen bırakmak ya da mecliste olan CHP ve MHP'den aday olmaktı. Gerek CHP Genel Merkezi'nden gerekse MHP Genel Merkezi'nden üst düzey bazı kişilerden teklif aldım ve teklifleri değerlendirerek CHP'yi seçtim. Sonuçta CHP Ulu Önder Atatürk'ün partisidir. Ben belediye başkanlığı görev sürem içinde hep dürüst çalışmayı ilke edindim ve hep bu ilke doğrultusunda çalıştım. Beni ister seçin ister seçmeyin ama Erdek'e hizmet için sandıkta kararınızı ona göre verin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 20:54:09
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 20:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin gürsoy IP: 78.178.131.xxx Tarih : 1.02.2009 23:38:01

bukalemun herhalde daha dürüsttür.bundan böyle yaşamımda chp'nin yanından geçersem namerdim erdek chp'lileri emekli hakimehanımla bütünleşmeyi istiyorlar