5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Alevi köyüne hizmet yok!

CHP'Lİ İGM ÜYESİNDEN KÖY ZİYARETİ

CHP'li İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit, Balıkesir'in merkez Ortamandıra köyünü ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Koçyiğit, Alevi köylerine ziyaretlerini sürdüreceğini, Alevi köylerine yatırım açılımı başlatacaklarını söyledi.

CHP Bandırma İGM Üyesi İsmet Koçyiğit, beraberinde CHP Balıkesir Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Mesut Gökaslan, Yusuf Değirmenci, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yılmaz, yönetim Kurulu üyeleri Sevim Afacanoğlu ve Bedriye Akdeniz ile birlikte Balıkesir'in merkez Ortamandıra köyünü ziyaret etti. 400 haneli, bin 370 nüfuslu Ortamandıra köyünde muhtar Hüdayi Hayat ve köylülerin sorunlarını dinleyen Koçyiğit ve CHP heyeti, köyde incelemelerde bulundu. Koçyiğit, köyün kötü durumdaki yollarıyla ilgileneceğini, meselenin çözümüne çalışacağını söyledi.

 

"İL GENEL MECLİSİ DE ANKARA GİBİ"

Köy kahvesindeki toplantıda köylülerle görüşen İsmet Koçyiğit, İGM'de tarım komisyonunda görev yaptığını kendisinin de ekmek parasını topraktan kazandığını söyledi. Koçyiğit, "Ben de sizin gibi eli nasırlı, ayağı çarıklı biriyim. Bandırmalı biri ne arıyor Balıkesir'in merkez köyünde diye düşünebilirsiniz son yerel seçimlerde CHP Balıkesir Merkez'de İl Genel Meclisi üyesi çıkaramadı. Balıkesir İl ve Merkez İlçe örgütü, Balıkesir'in sorunlarıyla ilgilenmem için beni görevlendirdi. 9 aydır Balıkesir'in köyleri ile ben ilgileniyorum. Tüm köylerin sorunlarını çözme gayretinde bulunuyoruz. Buraya geliş nedenim sorunlarınızı dinleyip çözüm aramak. Sorunların çözümünde sizlere ne kadar yardımcı olabiliriz? Balıkesir İl Genel Meclisi'nde 62 üye var. CHP 18, MHP 8, AKP 33, DP 2 üyeye sahip. İl Genel Meclisi de Ankara gibi. Kararlar da oy çokluğuna göre alınıyor. Ankara da olduğu gibi AKP Balıkesir İl Genel Meclisi'nde de iktidar. Onlar ne derse kararlar o doğrultuda alınıyor. Biz sadece gördüğümüz sorunları anlatıp çözüm önerilerini sunarak Balıkesir'deki sorunların çözümüne katkı sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir iktidar değişikliği olursa Balıkesir'deki tüm olanakları hizmet almayan köylere eşit miktarda hakça bölüştüreceğiz" dedi.

İGM'deki çalışmalarıyla alakalı köylüleri bilgilendiren İsmet Koçyiğit, Ortamandıra'ya hiçbir şekilde yatırım gelmediğini bunu görmekten büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Koçyiğit, "Köyde bir karış parke taşı yok. Benim Balıkesir'de parke taşı görmediğim ikinci veya üçüncü köy burası. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımız iyi yönde olacak ve sorunlarınızı gündeme taşıyacağız. Her akşam televizyonlarda izliyorsunuz. Alevi açılımı, Alevi Çalıştayı. Söz uçup gider. Önemli olan icraattır. Ben buradan İGM Başkanına sesleniyorum. Balıkesir'de 60 tane Alevi köyü vardır. Bir komisyon kurulmalı ve bu köylerdeki sorunları çözmek için İl Genel Meclisi'nden özel bir bütçe ayrılmalıdır. Çünkü bu köyler çok geri kalmıştır ve normal bütçe ile sorunların halledilmesi zor görünmektedir. Ben İGM üyesi olarak Alevi köylerinin sorunlarının çözümü için bir komisyon kurulması önerisinde bulunacağım ve zamanın ne göstereceğini takip edeceğim. Yerel seçilmişler bir siyasi partinin aynasıdır. Ben CHP'nin aynasıyım. Bana baktığınızda CHP, AKP'li bir üyeye baktığınızda AKP'yi göreceksiniz. Burada söylemden eyleme geçme zamanıdır, sözün özü yatırım yapma zamanıdır" diye konuştu.

İsmet Koçyiğit köyden ayrılırken vatandaşlara onları mahcup etmeyeceklerini söyleyip partisi için oy istedi.

CHP'Lİ İGM ÜYESİNDEN KÖY ZİYARETİ
CHP'Lİ İGM ÜYESİNDEN KÖY ZİYARETİ
CHP'Lİ İGM ÜYESİNDEN KÖY ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 18:47:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 19:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?