5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Aleviler 'hayır' diyecek

ALEVİLERİN REFERANDUM TERCİHİ ŞAŞIRTMADI

'Alevilerin Referandum ve Anayasa Değişikliği'ne Bakışı', Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde düzenlenen geniş kapsamlı bir panelde ele alındı. Aleviler, referandumda "hayır" diyeceklerini açıkladı.

Alevi Kültür Dernekleri'nin Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde hizmet veren şubesi tarafından 'Alevilerin Referandum ve Anayasa Değişikliği'ne Bakışı' konulu bir panel düzenlendi. Panele katılan konuşmacılar tarafından Alevi derneklerinin 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa referandumunda "hayır" diyecekleri bir kez daha tekrarlandı.

Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği panelde konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, bazı kesimlerin laikliği ve demokrasiyi araç olarak gördüğünü iddia ederek, "Şimdi hem, 'Demokrasiyi araç olarak görüyorum' diyeceksin, amaçmış gibi önümüze bir paket getireceksin. Ne bu? Demokratik anayasa paketi. Peki, kime danıştın? Kendine, kime sordun? Kendine. 'Alevilerin ibadet yeri cemevidir, zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır, Madımak müze olmalıdır' diyoruz. Siz laik demokratik bir Türkiye hazırlamayacaksınız, sosyal bir hukuk devleti normlarını hazırlamayacaksınız. Sırf Alevilere Alevilerin talepleri bunlar diye vereceksiniz, Aleviler de gidecek o cemevinde ibadet edecek. Bin yıldır senin atan ceddin kesemedi benim ibadetimi, sen mi keseceksin? Versen ne olur, vermesen ne olur?" ifadelerini kullandı.

ALEVİLERİN REFERANDUM TERCİHİ ŞAŞIRTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 14:29:02
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 15:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?