7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Aliağa maçında olaylar çıktı

Türkiye 3. Futbol Ligi 3. Grup'ta mücadele eden Balıkesirspor, kendi sahasında ağırladığı Aliağa Belediyespor'u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından çıkan olaylar, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi. 

Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan maçı Mersin bölgesinden Can Solmaz yönetti. Ev sahibi takımın 65. dakikada attığı gol ile 1-0 önde götürdüğü karşılamanın son dakikalarında rakip takımın tavırları gerginliğe yol açtı. Hakem Solmaz'ın 4 dakika uzattığı maçın bu bölümünde rakip alana yüklenen Balıkesirspor, ceza sahası içinde gole giden oyuncusu düşürülünce penaltı kazandı. Penaltı kararına tepki gösteren Aliağa Belediyesporlu futbolcular, hakemin üzerine yürüdü. Penaltının gole çevrilmesiyle maç 2-0 bitti. 

Maçın ardından hakeme saldırmaya kalkan Aliağa Belediyesporlu futbolculara ise, polis müdahele etti. Bir anda karışan saha içinde Balıkesirsporlu yöneticiler ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada öfkelerini alamayan Aliağa Belediyesporlu futbolcular, sahadan ayrılırken tribünlerdeki seyircilere sataştı. Soyunma odasına girişte Aliağa Belediyesporlu futbolcular, tesislerin camlarını tekmeleyip kırdı. 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Balıkesirspor Teknik Direktörü Şirahman Berber (Şirin Berber), yapılanların çok çirkin, basit ayak oyunları olduğunu belirterek bu tuzağa düşmeyen seyirciyi tebrik ettiğini söyledi. 

Öte yandan, Aliağa Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Mustafa Yıldırım da bir açıklama yaparak, Balıkesirspor ile bir sorunlarının olmadığını, ancak hakem Can Solmaz'ın haksız kararlar verdiğini, penaltıyı da haksız çaldığını savunarak hakemleri kınadıklarını açıkladı. Futbolda şiddete karşı olduklarını ifade eden Yıldırım, çıkan olaylarla ilgili futbolcularla gereken istişareyi yapacaklarını söyledi. Olaylar sırasında yardımcılarıyla beraber polislerin korumasında saha ortasında bekleyen hakem Can Solmaz ise, sahayı en son terkeden isim oldu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 21:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih kara IP: 88.243.23.xxx Tarih : 25.12.2006 22:18:26
balıkesirsporu böyle işlere sokmayın balıkewsirin bir hedefi var oda ikinci lige çıkmak