3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Alışveriş günleri başladı

Balıkesir'de, Ticaret Odası ve Belediye'nin işbirliği ile, "alışveriş günleri" başlatıldı.

Ticaret Odası'na üye işyerlerinde yapılacak alışverişleri kapsayan kampanya ile ekonomik durgunluğa katkıda bulunulması amaçlanıyor. Kampanyaya Pazartesi günü start verilecek.


Balıkesir Belediyesi ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) tarafından, "Çarşıda ªenlik Var" adı ile ortaklaşa gerçekleştirilmekte olan alışveriş kampanyası bu yıl üçüncü defa düzenleniyor. 29 Aralık'ta başlayıp, 10 Mart 2009 tarihine kadar devam edecek olan kampanya kapsamında, toplam 111 hediyenin verileceği bir piyango yer alıyor. Kampanya, Belediye Başkanı Sabri Uğur ve BTO Başkanı Mahmut Yavuz'un ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısı ile halka duyuruldu.

Kampanyaya katılan BTO üyesi mağazalardan yapılacak her 50 YTL. alışveriş için bir piyango bileti verilecek. Kampanyada yer alan mağazalar ve bu mağazaların müşterileri bunun için fazladan hiçbir ücret ödemeyecek. Alınan biletler, üzerlerine ad-soyad, adres ve telefon bilgileri yazıldıktan sonra Yay/ada AVM, Özmerkez ve BTO'da kurulacak olan kampanya standlarındaki şeffaf kutulara atılacak. Kampanya sonunda yapılacak çekilişle, 1 adet Hyundai otomobil, 5 adet Samsung LCD televizyon, 5 adet HP dizüstü bilgisayar, 50 adet Nokia-2630 cep telefonu ve 50 adet MP3 çalar olmak üzere toplam 111 hediye sahiplerini bulacak.


Alışveriş kampanyasının özellikle yaşanan küresel ekonomik krizin atlatılmasında olumlu etkiler yapması beklenirken, Balıkesir'in ticaret yaşamına önemli katkıları olacağı değerlendirildi. BTO Başkanı Mahmut Yavuz, öncelikle üyelerinin alışveriş kapasitelerini canlı tutmak istediklerini söyledi. Mahmut Yavuz, Belediye Başkanı Sabri Uğur'a, her yıl olduğu gibi bu yıl da kampanyanın düzenlenmesinde gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sabri Uğur da, bu yılki kampanyanın öncekilere göre çok daha özel olduğunu vurguladı. Başkan Uğur, son aylarda ortaya çıkan küresel ölçekli finansal krizin, yapısal nedenlerinin yanı sıra önemli ölçüde psikolojik sebeplerinin de bulunduğunu belirtti. Sabri Uğur, "Piyasalarda ciddi talep daralmalarına yol açan bu gibi süreçlerde hem esnaflarımızı rahatlatmak hem de vatandaşlarımızı çeşitli ödüllerle alışverişe teşvik etmek amacıyla düzenlendiğimiz bu alışveriş kampanyasının, yaşanan krizin atlatılmasına olumlu katkı sağlayacağını inanıyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 18:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?