5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Almanlar Dutluca'yı sevdi

ALMANLAR DUTLUCA KÖYÜNÜ SEVDİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca köyü 4 yıldan beri Alman turistleri ağırlıyor. Mayıs ayından itibaren Ören’deki bir otele gelen Almanlar, hafta sonları Dutluca köyünün misafiri olurken önce dağda yürüyüş yaptıktan sonra Deliktaş kaya sunağının bulunduğu yerde kahvaltı yapıyorlar.

Sabah saat 7.00 de otobüsle köye gelen Almanlar Kestanelik ormanında yaptıkları yürüyüşün ardından Deliktaş’daki kafeteryaya geliyorlar. Burada köylü bayanların hazırladıkları gözlemelerle kahvaltı yapan konuklar, Dutluca ziyaretinden memnun olduklarını söylediler. Önceki gün de 40 kişilik bir grup köy muhtarı İsmail Durmaz tarafından karşılandı. Alman rehber Jochen Lemke2 Biz 4 yıldan beri her yaz hafta sonları Dutluca köyüne geliyoruz. Burada dağda yaptığımız yürüyüşten sonra kahvaltı yapıyoruz. Dutluca köyü de kahvaltı da çok güzel. Dutluca’yı çok seviyoruz. Her hafta sonu gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Köyü 4 yıl önce turizme açtıklarını belirten muhtar İsmail Durmaz, “Köyümüze yerli ve yabancı çok sayıda konuk geliyor. Ören Orient otelde konaklayan Almanlar da her hafta sonu köyümüze geliyorlar. Burada hazırladığımız gözlemelerle kahvaltı yapıyorlar. Kafeteryanın işletmecisi Hüsnü Kaya Köyümüze daha çok turist gelsin istiyoruz. Bunun içinde eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Köyümüz körfez manzarası ve yeşilliğiyle bulunmaz bir yer. Köyümüzde dışardan gelen 5 kişi de ve yaptı” dedi.

ALMANLAR DUTLUCA KÖYÜNÜ SEVDİ
ALMANLAR DUTLUCA KÖYÜNÜ SEVDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 11:17:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 19:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?