6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Almanların yeni gözdesi; Taylıeli köyü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Taylıeli köyü Alman turistlerin uğrak yeri oldu.

İlçenin Ören sahilindeki Orient otelde konaklayan Almanlar, her hafta Taylıeli köyünü ziyaret ederken, Alman rehber Jochen Lemke konukların Taylıeli köyünü sevdiklerini söyledi.

İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki körfez manzaralı Taylıeli köyü yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. İlçeye gelen Alman turistlerin her hafta ziyaret ettikleri köyde konukları karşılayan köy kahvehanesi işletmecisi İrfan Suyabatmaz, köyün turizme açıldığını söyledi.

Köye gelen 30 kişilik grup köy kahvehanesinde cay içerken, körfezin tamamının gezi programında olduğu bildirildi. Alman konukların ilçeye gelmeye başladıklarını belirten rehber Jochen Lemke, “Biz ekim ayı sonuna kadar Alman gurupları körfeze getirmeye devam edeceğiz. Haftalık gezi programı içinde Taylıeli köyü de var. Almanlar körfezi olduğu gibi bu köyü de seviyorlar. Her hafta Taylıeli ziyaretimiz devam edecek” dedi.

Turistlere hizmet vermekten mutlu olduklarını belirten köy kahvehanesi işletmecisi İrfan Suyabatmaz da, “İkram ettiğimiz çaydan para almıyoruz. Köyümüzün tanınması için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde köyümüzün meydanında küçük hediyelik eşya satış yerleri oluşturacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamsi çobanı IP: 78.175.16.xxx Tarih : 3.06.2009 20:13:27

alman gezginler koyumuzun guzelliğini keşfetti ama malesef daha korfezimizde taylıeli koyunu bilmiyen yerli vatandaşımız var onları taylı eli koyune bekliyoruz