6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Altıeylül heyeti Portekiz'den döndü

Balıkesir Altıeylül İlköğretim Okulu, AB projesinin ikincisini tamamladı. Portekiz'e giden okul müdürü Mehmet Eroğlu'nun başkanlığındaki heyet, 1 haftalık programın ardından Balıkesir'e döndü.

Balıkesir'de ilk defa, İngiltere, Romanya ve Türkiye'den Altıeylül İlköğretim Okulunun ortaklaşa yürüttüğü "The 21 st Century Enviroment" (21. Yüzyıl Çevresi) konulu Avrupa Birliği Projesini gerçekleştiren Altıeylül İlköğretim Okulu, 2. Avrupa Birliği Projesi olan, "Different Bridges From School to Professions" (Okuldan Mesleği Farklı Köprüler) adlı projesini de 2-9 Mayıs 2009 tarihleri arasında Portekiz Almerim'de yapılan son toplantı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Proje ve geziyle ilgili bilgi veren okul müdürü Mehmet Eroğlu, 'comenius' programının temel amacının okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek olduğunu söyledi.

Eroğlu, bu program kapsamında Altıeylül İlköğretim Okulu olarak ikinci projelerini 9 Mayıs 2009 itibariyle tamamladığını, çalışmanın son derece olumlu ve başarılı geçtiğini anlattı. 1 hafta süren Portekiz'deki programda Santarem eyaletinin Almeirim kentinde yapılan, 'Different Bridges from School to Profession' yani, "Okuldan Mesleğe Farklı Köprüler" konulu 6 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Comenius projesinin başarıyla sonuçlandırıldığı bildirildi. Okul müdürü ile 3 öğrenci ve İngilizce öğretmeninin katıldığı programda, Türkiye ve Balıkesir'in tanıtıldığı, ayrıca, mesleklere hangi ülkelerde nasıl eğitim alınarak sahip olunacağı, benzerlik ve farklılıkları öğrencilerin sunumları ile karşılaştırılıp değerlendirildiği bildirildi.

Altıeylül İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Eroğlu, "Öğrencilerimiz Mert Pak, Azize Örensoy ve Fatma Elif Eroğlu çeşitli powerpoint sunumlar hazırlamışlar ve sunmuşlardır. Ortak ülkelerin öğrenci ve öğretmenleri ile diyaloglar kurmuş ve İngilizce pratik yapma şansı bulmuşlardır. Öğrencilerimiz konuya hakimiyetleri ve doğal rahatlıkları ile yaptıkları konuşmalarda tüm katılımcılar tarafından son derece beğenilmiş ve övülmüşlerdir.

Altıeylül İlköğretim Okulumuz son derece başarılı bir performans sergilemekle kalmamış, hayat boyu öğrenme adı altında yapılan bu çalışma toplantılarında hayat boyu sürecek dostluklarla hem öğrencilerimizin hem de katılan öğretmenlerimizin sürdürebilecekleri dostluklara köprüler kurmuşlardır. Balıkesir'de her zaman ilkleri başarmanın öncüsü olmuş Altıeylül İlköğretim Okulu, ülkemizi yurt dışında da başarı ile temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?