3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Altın arama karşıtı eylem

Balıkesir'deki sivil toplum örgütleri, Kaz Dağları ile Çanakkale'deki Madra Dağı'nda yapılan altın arama faaliyetlerine son verilmesi için eylem yaptı. 

Balıkesir'de başta baro olmak üzere birçok sivil toplum örgütü, Kaz Dağları ile Çanakkale'deki Madra Dağı'nda yapılan altın arama faaliyetlerine son verilmesini istedi. Balıkesir Halk İnisiyatifi Kaz Dağları Girişim Grubu sözcüsü Avukat Necdet Bayhan, "Kaz Dağları, Balıkesir ve Çanakkale'nin başlıca su kaynağıdır. Suların altın madenlerinde tüketilmesine izin vermeyeceğiz. Yöremizde bulunan 1 kilometre çapında ve 400 metre derinlikteki dev cehennem çukurlarıyla, milyonlarca metreküp siyanürlü çamurun depolandığı maden çöplükleri için her türlü eylemi yapacağız" dedi. 

Açıklamanın ardından grup, altın arama faaliyetlerine son verilmesi ve maden yasasının kaldırılması için imza kampanyası başlattı. 4 gün sürecek olan kampanyanın sonunda toplanan imzaların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?