7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Altın madalya getirdiler

Hırvatistan'da düzenlenen ümit milliler judo turnuvasına katılan Türk Milli Takımı'ndaki Balıkesirli sporcular bir altın ve bir bronz madalya kazanarak Türkiye'nin gururu oldular.

Ümit erkekler ve ümit bayan milli takımlarının katıldığı, "Uluslararası Ümitler Judo Şampiyonası", 7-8 Mart 2009 tarihlerinde Zagreb'te yapıldı. Müsabakalara 14 sporcu ile katılan Türk Milli Takımı'nda Balıkesir'den 2 sporcu yer aldı. Bayanlar 40 kiloda ülkemizi temsil eden Balıkesirli sporcu Gül Gündoğdu'nun, İtalyan ve Bulgar rakiplerini yendikten sonra final müsabakasında Belçikalı rakibini de yenerek Türkiye'ye altın madalya kazandırdığı bildirildi. Erkekler 50 kiloda ise Türk Milli takımındaki Balıkesirli sporcu Sefa Gül üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Milli Takım Antrenörü olan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün kadrolu judo antrenörü Timur Bizsan, bu yıl yapılacak olan Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Gençlik Oyunlarında Türk Milli Takımının iddialı olduğunu, mutlaka madalya kazanacaklarını söyledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak da elde ettikleri başarıdan dolayı kutladığı sporculara desteklerinin artarak devam edeceğini bildirdi.
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yapılan, "Uluslararası Ümitler Judo Şampiyonası"nda, Türkiye, 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 10:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?