3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Altınoluk'ta eğitim semineri

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk'ta bulunan okullar ve okul aile birlikleri tarafından organize edilen eğitim seminerlerinin 2.'si Ayhan Şahenk Düğün Salonu'nda yapıldı. 

Seminere büyük ilgi gösterilirken, anlatılan konular dinleyicilerin dikkatini çekti. Altınoluk Alçev Mesa İlköğretim Okulu Rehberlik Öğretmeni Murat Keskin yaptığı sunumda aile içi iletişimin önemine değinerek, anne babanın çocuklarına en güzel eğitimi verebilmeleri için etkin dinleme metodunu uygulamaları ve ben dili kullanmaları gerektiğini belirtti. Bu hafta yapılan seminerde ise, programa misafir olarak katılan Aydoğan Arı da çocukların anlık meselelerden anında etkilendiğini, sınavdaki başarısının da o günkü ruhsal durumuna bağlı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Her insan değişken bir yapıya sahiptir. Davranışının arkasındaki niyeti öğrenmeye bakın. Çocuklarla iletişim kanallarını açık tutmak gereklidir. Çocuk sizin niyetinizi okur. Duruş yanlış olursa eğitim de yanlış olur. Sevinç ve cezalara tepkide ayarlı olmalı. Her çocuğun beklentisi, kabiliyeti, algılaması farklıdır. Dolayısıyla hepsinden aynı başarıyı beklemek mümkün değildir. Her çocuğun ilgisi farklıdır. Onun yerine geçmeyin. Hata yapmasına müsaade edin ki, hayatı ve doğruyu öğrenme fırsatı bulsun. Herkes takdir edilmek ister, başarılı olduğunda onu takdir edin. Ceza veriyorsanız ödülünü de ihmal etmeyin" dedi. 

Arı, başarı için önemli 5 şart olduğunu belirterek, "Erken yatıp erken kalkmak, mutlaka kahvaltı etmek, dersi derste dinlemek, tekrar etmek, algılayana kadar çalışmak" diye konuştu. 

Rehber öğretmen Murat Keskin de seminerlerin yarı yıl tatilinden sonra da devam edeceğini belirterek, Altınoluk'ta bulunan tüm velilerin katılımını beklediklerini söyledi. Necmi Şahin İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Şevket Aktay ise, aile birlikleri olarak bu seminerleri veliler adına talep ettiklerini, organizeden dolayı okul aile birlikleri adına tüm rehber öğretmen ve idarecilere teşekkür ettiklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 17:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?