3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Altınoluk'ta hava kirliliği

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde hava kirliliği yaşandığı ve yetkililerin bu soruna çözüm getirmediği ileri sürüldü. Vatandaşlar, belediyenin denetim ve uygulama görevini yerine getirmediğini ileri sürerken, çevrecileri de olaya tepki vermemekle suçladı. 

Dünyanın oksijen çadırı olarak ün yapan Altınoluk beldesinde göz göre göre hava kirliliği yaşandığını belirten Demokrat Parti (DP) Altınoluk Belde Başkanı Mustafa Rumelioğlu, "Barbaros Caddesi sakinleri olarak 70'in üzerinde dilekçe yazılıp, belediyeye verildi. Binaların bacalarında filtre yok, yakılan yakıtların dumanıyla birlikte zararlı atıklar doğrudan havaya karışıyor. Oksijen çadırı Altınoluk'umuzun havası bu şekilde kirleniyor. Buna göz yumulmamasını istiyoruz. Biz beldemizin oksijeninden iftiharla bahsederken yaşanan bu manzara ve belediyenin duyarsızlığı çok üzücü" dedi. 

İŞYERLERİMİZİ AÇAMIYORUZ 

Yaklaşık 1 ay önce Altınoluk Belediye Başkanlığı'na verdikleri dilekçeli ihbarlara ilgili kimsenin ilgi göstermediğini söyleyen Rumelioğlu, "Belediyeye telefon açıyoruz, zabıta gönderdiklerini söyleyip kapatıyorlar. Ama kimsenin geldiği de yok" diyerek müracaatlarının baştan savıldıklarını iddia etti. Konuya Altınoluk'taki çevrecilerin de neden tepki vermediklerine bir anlam veremediklerini kaydeden Mustafa Rumelioğlu, "Yaşanan hava kirliliği yüzünden belde esnafı olarak bizler iş yerlerimizi öğleye kadar açamıyoruz. Çünkü pislik çöküyor, her yer kurum oluyor. Saat 12.00'den önce iş yerlerimize gidemiyoruz. Bu vurdumduymazlık hala devam ediyor. Belediye Başkanı görevini yapsın, bu kirliliği önlesinler" diyerek tepkisini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice yavuz IP: 88.245.255.xxx Tarih : 27.08.2008 18:36:40

havakirliğini geçtik ya güzelim şahin deresi kanerı ve derenin pisliği hurdacıların mekanı oldu hertürlü pislik getirip bırakılıyor çolukcocuğun sağlığı ne olucak adanların gece kondularını bilile yıkım kararı çıktığı halde yıkmıyorlar.ismail aynuru viçdanına bırakıyorum.