6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Altınoluk'ta toplu sünnet sevinci

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Lions Kulübü’nün organize ettiği toplu sünnet şöleninde 50 çocuk erkekliğe ilk adımlarını atmanın sevincini yaşadı.

Altınoluk ve köylerindeki çocukları kapsayan toplu sünnet şöleni Lions Kulübü organizasyonunda 50 çocuk için yapıldı.

Kulüp Başkanı Ayla Acar, operasyonların Özel Sevgi Hastanesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini belirtirken, 3 yıl önce kurulduklarını ve sünnet şöleni gibi bir organizasyonu ilk defa yaptıklarını ifade etti. 50 çocuk ve aileleri için iki otobüsle Altınoluk’tan hareket edip sabah saatlerinde Sevgi Hastanesi’ne geldiklerini söyleyen Acar, yaşadıkları duygunun kelimelerle ifadesi olmadığına dikkat çekti.

Acar, çocuklar ve ailelerine Kulüp Sekreteri Meral Çelebi, Kulüp üyesi Fatma Tombul, Kulüp toplantı yöneticisi Canan Bayramoğlu ile beraber eşlik ettiklerini söyledi. Kulüp Başkanı Ayla Acar, “Kulüp olarak çok fazla etkinlik yapıyoruz. Özellikle sağlık konusunda bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Okul yaptırma, sınıf yenileme ile beraber kan taramaları, diyabet ve göz taramaları gibi bir çok etkinliğimiz var. Bu Toplu Sünnet Şöleni için Sevgi Hastanesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Şölen için sponsorumuz oldular. Çocuklarımızın bugünlük kumanyalarını da Yasa Dinlenme Tesisleri karşıladı. Bugün için bir etkinlik yapmıyor, çocuklarımızı ailelerine bırakıyoruz. Fakat 9 Temmuz’da sünnet olan çocuklarımız için çocuk tiyatromuz, Altınoluk ve çevresini gezebilecekleri bir tren gezimiz olacak. Gezi sonunda da aileleri ile birlikte yemek yiyecekler” dedi.

50 çocuğun sünnet operasyonlarını Üroloji Uzmanı Hidayet Çoban ile Genel Cerrah Dr. Erol Önal gerçekleştirdi. Ameliyathane önünde çocuklarının operasyondan çıkmalarını heyecan içinde bekleyen ailelerin gözyaşlarına hakim olamadıkları dikkat çekti.

Öte yandan, bu organizasyonla birlikte ‘Eğitime Katkı’ organizasyonlarının da olduğunu belirten başkan Ayla Acar, bunun için de sanatçı Hüner Coşkuner’den destek aldıklarını söyledi. 9 Temmuz 2009 Perşembe günü saat 21.00’de Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nda bir imza günü düzenleyeceklerini ifade eden Acar, Hüner Coşkuner’in 10 Temmuz günü saat 21.00’de Altınoluk Anfi Tiyatro’da bir konser vereceğini açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?