7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Altınova olayları davasında 41 yıl hapis

ALTINOVA OLAYLARI DAVASI SONUÇLANDI

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde geçen yıl yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği olaylar sonrası sürdürülen dava sonuçlandı.

İlçeye bağlı Altınova beldesinde 30 Eylül 2008 günü çıkan olaylarda kamyonetini tartışıp kavga ettikleri kalabalık gurubun üzerine sürerek Ezer Kırcalı ve Oğuz Dörtkardeşler'in hayatını kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle Murat Aksu 41 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ülke kamuoyunda 'Altınova Olayları' olarak anılan olayların ardından, 23 sanık hakkında açılan davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanık Murat Aksu'ya ''Kasten adam öldürmek'' suçundan 2 kez 20 yıl 10 ay, Ersavaş Sürek'e de olaylarda ''Halkı suç işlemeye teşvik ettiği'' gerekçesiyle 4 yıl hapis cezası verdi.

Altınova olayları sırasında Enver Seren'i demir sopayla dövmekle suçlanan Gürkan Arslan 5 ay hapis cezası aldı. Ancak Arslan'ın bu cezası ertelendi. Olaylara karışan 20 sanık ise delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. 30 Eylül 2008'de Ayvalık'a bağlı Altınova'da yaşanılan olaylarda yüksek sesli müzik dinlenmesinden kaynaklandığı öne sürülen bir nedenle gençler arasında başlayan tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüşmüş ve Murat Aksu kamyonetini kalabalığın üzerine sürerek iki kişinin ölümüne sebep olmuştu.

İki kişinin yaşamını yitirdiği kavga akabinde belde de yaşayan adeta Kürt-Türk kavgası şekline dönüşmüş ve güvenlik güçlerinin sürekli çevre yörelerden takviye almasına rağmen uzunca zaman bastırılamamıştı. Olaylarda iki kişi hayatını kaybederken, pek çom il yerinin camları kırılmış ve pek çok araç tahrip edilmişti.

ALTINOVA OLAYLARI DAVASI SONUÇLANDI
ALTINOVA OLAYLARI DAVASI SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 13:03:01
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 13:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?