5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Altınova sular altında kaldı

ALTINOVA’DA YAĞMUR SEYYAR CAMİYİ SULAR ALTINDA BIRAKTI

Balıkesir’in Körfez ilçelerinde de yağmur etkili oldu. Burhaniye, Gömeç, Ayvalık ve Altınova’da sabah aniden bastıran yağmur, burada da seyyar camiyi sular altında bırakırken, sahildeki çay bahçelerini vurdu.

Sabah saatlerinde yaklaşık 30 dakika süren yağmur, Altınova’da belde içinde ve sahilde bir anda cadde ve sokakları göle çevirdi. Belediye Başkanı Asım Sürer yağmur nedeniyle ekiplerle birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Bu arada İskele’de Ramazan ayı nedeniyle teravih namazı kılınan seyyar camide halılar da sular altında kaldı. Altınova İskele Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Özdemir, yalınayak sular altında kalan halıları toplarken, akşam cemaatin teravih namazı kılması için çözüm aradığı belirtti.

Özdemir, “İskele’de cami yaptırma girişimlerimiz son aşamaya geldi. Kaymakamlık ve ilgili makamların bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Yağan yağmurlar erkekler ve bayanların namaz kıldığı bölümleri sular altında bıraktı, halılarla birlikte elektronik cihazlarımızda zarar gördü”dedi.

İskele ve diğer sahillerde bulunan cafe, çay bahçeleri işletmecileri sabahın ilk ışıklarında ani başlayan sağanak yağışlara yenik düştü. Ne yapacaklarını şaşıran esnaf, elektriklerini devre dışı bıraktı. Bunlardan birisi de Tuğçe Büfe Hasan Erkişi, “Bu yıl sezondan umduğumuz bulamadık. Ramazan ayının sezona gelmesi, referandum ve bayram hazırlıkları yüzünden tatilcilerin erken dönmesi bizleri perişan etti. Bir de Eylül ayı ile gelen sağanak yağışlara hazırlıksız yakalandık “diye konuştu.

ALTINOVA’DA YAĞMUR SEYYAR CAMİYİ SULAR ALTINDA BIRAKTI
ALTINOVA’DA YAĞMUR SEYYAR CAMİYİ SULAR ALTINDA BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 18:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?