3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Altınova'da eğitim başladı

Olayların yaşandığı Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde ilköğretim okulları ile liseler eğitime başlarken, herhangi bir üzücü olay olmadı. 

Ramazan Bayramı'nın ilk günü başlayarak iki kişinin ölümüne sebep olan ve beldede yaşayan Doğu kökenli vatandaşlarla belde halkı arasında kavgaların çıktığı olaylar duruldu. Bayram tatilinin ardından bu sabah eğitime açılan beldedeki 4 ilköğretim okulu ile 1 lisede öğrenciler ve veliler arasında herhangi bir sorun yaşanmadı. Tatilin son günlerinde çocuklarını okula göndermeye korktuklarını söyleyen onlarca veli bugün çocuklarını okula yollamadı. Jandarma ekipleri özellikle Altınova Lisesi ağırlıklı olmak üzere beldedeki tüm okullarda geniş güvenlik tedbiri aldı. 

Okullarına tedirginlikle geldiklerini ifade eden çok sayıda öğretmen ise, herhangi bir sorun çıkmamasının sevindirici olduğunu söyleyerek, kendilerine önemli görevler düştüğünü belirtti. Gece saatlerinde önce Ayvalık Kaymakamlığı'na gelen ve Kaymakam Nihat Nalbant ile birlikte Altınova Belediye Başkanlığı'na giden Vali Selahattin Hatipoğlu, durumu değerlendirdi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal ve jandarma yetkililerinin de katıldığı toplantının bitiminde Vali Selahattin Hatipoğlu geceyi bölgede geçirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?