6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Altınova'da festival hazırlıkları

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde 31 Temmuz Cuma günü başlayacak olan 4 . Altınova Altın Kumsal Kültür ve Turizm Festivali hazırlıkları tamamlandı.

Cumhuriyet alanında çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Başkan Asım Sürer’in konuşması, Festival Meşalesi’nin yakılmasıyla 3 günlük etkinlikler başlayacak. Festival günlerinde Ayvalık Belediye Bandosu çeşitli bölgelerde konserler verecek. Ayküsad resim ve karma sergi açılışı, halk oyunları ekipleri gösterilerde bulunacak. İlk gece İskele Liman’da İzmirli sanatçı Erkan Aydar gençlerle olacak.
İkinci günde, ürün yarışmalarının yanı sıra, yöresel zeytinyağlı yemek ve zeytinyağlı hamur işleri yarışmaları yapılacak, bisiklet şöleni sonunda halk oyunları gösterileri ve yine İskele Liman bölgesinde İzmirli sanatçı Melis ve gençlerin sevgilisi Yusuf Güney sahne alacak.

“BİZİM HAVAYA ATACAK PARAMIZ YOK”
Festivalin son gününde ise sosyal ve kültürel etkinliklerin devamı olan plaj voleybolu, plaj futbolu yüzme yarışmaları, en güzel site seçimi, halk oyunları sonrasında Melis ve gecenin sanatçısı Edip Akbayram, Altınova Lisesi önündeki alanda hayranlarıyla buluşacaklar.
Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, “Bu yıl festivalin masrafını en asgariye çekmeye çalıştık. Biz aslında bu yıl yapmama taraftarıydık, borçlu bir belediye devir aldık. Fakat Altınova ve burada tatillerini geçiren vatandaşlarımızı alışagelmiş bu yıl 4. yapılacak Altın Kumsal Kültür ve Turizm Festivalinden mahrum etmek istemedik. Bir çok kısıtlamaya gittik. Masrafı düşürmek için. Örneğin bu yıl ilk kez havai fişek gösterileri olmayacak. Geçen dönemlerde belediyeden ikramiyesini alamayan işçilerimiz bombalar havaya atıldıkça ‘Bizim ikramiyelerimiz havada patlıyor’ diye tepki gösteriyormuş. Biz 5 dakikada 3 bin liranın havaya atılmasına seyirci kalamazdık ve programdan çıkarttık. Amaç halkımıza şu sıcak yaz günlerinde hoşça vakit geçirtmek” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 10:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?