3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Altınova'da sular durulmuyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından gerginlik sürüyor.


Önceki gün iki grup arasında çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı kavganın ardından sular durulmuyor. Cuma namazı çıkışında beldede yeniden olayların çıkacağı istihbaratını alan jandarma ekipleri, merkez Orta Camii çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Jandarma karakolunda hazır bekletilen panzer ile 100'e yakın robocop, cami çevresine sevk edildi. Gergin bekleyişin ardından namazdan çıkan Kaymakam Nihat Nalbant ile Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal, halkın nabzını tuttu. Hiçbir grubun bulunmadığı namaz çıkışının ardından olay çıkmadığını gören jandarma, asker sayısını yarıya düşürerek, panzeri de geri çekti. Çıkan olaylarda hasar gören çok sayıda dükkanda tadilat başlarken, esnaf olayların bu boyuta gelmesine bir anlam veremediklerini söyledi.


Altınova Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal, "Beldemizde gelişen üzücü olaylar, akraba ve aynı aileden olan kişilerce başlatılmış ve bu duruma gelmiştir. Üzücü olayların ardından şu anda korkulacak bir durum söz konusu değildir. Beldemizde güvenli bir ortam mevcuttur. Güvenlik güçleri tedbirlerini sürdürüyor. İnşallah artık beldemizde sükunet hakim olacaktır. Halkımız rahat olsun" dedi.


Öte yandan, Ayvalık'ın Küçükköy beldesinde kullandığı araçla 2 kişinin ölümüne sebep olan M.A.'nın akrabasına ait olduğu öğrenilen 10 YZ 616 plakalı otomobil sabah saatlerinde kundaklandı. Gece saatlerinde de Altınova sahilindeki 2 çay bahçesi kundaklandı. Çay bahçelerinde ciddi hasar meydana gelirken, jandarma timleri belde ve belde girişinde nöbet tutuyor.


Olaylara karıştıkları öne sürülerek gözaltına alınan 2'si çocuk 39 kişiden aralarında 2 kişinin ölümüne sebep olan M.A.'nın da bulunduğu 19 kişi ise, Ayvalık Adliyesi'nde hakim karşısına çıkartıldı. Diğer zanlıların Ayvalık Jandarma Komutanlığı'ndaki sorguları sürerken, Vali Selahattin Hatipoğlu bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 17:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?