3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Altınova'da yabancı dil kursu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam eden kursların yanı sıra, beş ayrı kursun daha açılması planlanıyor. 

Yeni açılacak olan İngilizce eğitim kursu için kayıtlar devam ederken, şimdiye kadar yüz kişinin kayıt yaptırdığı kursa büyük talep olduğu bildirildi. Altınova Kültür Sanat Turizm Tanıtma Derneği ve Altınova Belediyesi iş birliği ile Kültür Sanat Merkezi'nde halen devam etmekte olan okuma yazma, bağlama saz, dikiş nakış, Türk işi gergef ve boyama kurslarının yanında, bilgisayar ve İngilizce kursu ile beraberinde bir dizi kurs açılacağı bilgisini veren İngilizce öğretmeni Nilgün Akçal Olgun, ücretsiz ve dört ay sürecek olan yabancı dil kursu sonunda yapılacak sınav sonrası, başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi. 

Olgun, "Üç kademe halinde yapılacak olan yabancı dil kursuna katılan kursiyerler günlük hayatta turistlerle iletişim sağlayabilecekleri gibi, dinlediklerini de anlayabilecekler ve kurs bitiminde sertifika almaya hak kazanacaklardır" dedi.
Bütün bu kursların yanı sıra, yakında folklor ile Yunanca ve hanımlar için fitnes kurslarının da açılacağı bilgisini veren Nilgün Akçal Olgun, "AB geçiş döneminde olduğumuz şu süre zarfında beldemizde bütün bu tür kurslarla halkın bilinçlendirilmesi sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 16:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?