6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Altırnoluk'tan Amerika'ya baklava

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde 3 yıldır baklavacılık yapan Hüseyin Şeker, kısa sürede kendini ispat ederek, Avrupa ve Amerika’ya baklava ihraç etmeye başladı.

Ürünlerin kaliteden ödün vermediğini söyleyen ‘Şekercioğlu’ isimli firma yetkilisi Hüseyin Şeker, her ürünün en kalitelisini kullandığını, Antep baklavası yemek isteyenlerin artık Gaziantep’e gitmesine gerek kalmadığını söyleyerek, bu konuda çok iddialı olduklarını söyledi. 3 yıl gibi kısa bir sürede kendini ispat eden firma, müşterilerin talebi üzerine Almanya, İsviçre Fransa ve Amerika’ya tepsi tepsi baklava göndermeye başladı. Ürünlerinde glikoz kullanmayarak doğal ürünler tercih ettiğini söyleyen Hüseyin Şeker, bu lezzeti tadanların başka tatlı yenmeyeceğini iddia etti.

Baklava, havuç dilimi, fıstık sarma, kadayıf ve süt tatlılarının satıldığı işyerinde temizlik ve kalite ön planda tutuluyor. Firma yetkilisi Şeker, baklavada kullandığı tereyağını Antalya’dan özel olarak getirdiğini, fıstıkları da Gaziantep’ten aldığını ve en kaliteli ürünleri tercih ettiğini söyledi. Kendi ürünlerini kendisi imal eden Şeker, şirkette hem patron, hem de usta olarak görev yapıyor. Sabah mutfakta işçilik yapan tecrübeli Hüseyin Şeker, öğleden sonra ise, güler yüzü ile müşterilere kendi elleri ile yaptığı baklavaları servis ediyor.

Avrupalıların baklavadan çok iyi anladığını belirten Şeker, ürünlerin artık marka olduğunu, fakat sadece Altınolukta satacağını başka şehirlere şube açmayı düşünmediğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 10:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?