6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ambalaj atıklarının geri kazanımı

Balıkesir Belediyesi'nin, ÇEVKO ile yaptığı işbirliği ve konuyla ilgili yetkili Öznak firması eliyle yürütülen, "ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri kazanımı" projesi başarıyla devam ediyor.
 
Belediye, 2005 yılında pilot uygulama olarak Adnan Menderes Mahallesi'nde başlatılan uygulamanın, bu mahalle ile beraber halen Bahçelievler, Paşaalanı, Atatürk, Plevne ve Kızpınar Mahallelerinde de büyük bir başarı ile sürdürüldüğünü duyurdu. Vatandaşların her geçen gün projeye daha büyük ilgi ile destek verdiklerini kaydeden Temizlik ve Çevre Koruma Müdürü Ayşin Şirvancı, "Çağdaş şehir hayatının en önemli unsurlarından olan atık yönetimi konusunda, hemşehrilerimizin gösterdikleri ilgi takdire şayan. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrılarak toplanması uygulamasıyla ilgili görülebilecek aksaklıkların bize bildirilmesi, hizmetin verimliliği açısından büyük önem taşıyor" dedi.
 
Şirvancı, vatandaşların, bu konularla ilgili her türlü görüş ve şikayetini, belediye santralinden ilgili dahili hatlarla doğrudan kendilerine iletebileceklerini kaydetti.
 
Balıkesir Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Müdürü Ayşin Şirvancı, katı atıklar içinde kullanılmış pillerin diğer tüm atıklardan tamamen ayrı toplanmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı. Ayşin Şirvancı, "Her yıl olduğu gibi, bu yıl da tüm okullarımızda, ödüllü atık pil poplama kampanyası yürütülecek. Ayrıca, okullarımıza yönelik çevre eğitim çalışmaları kapsamında, bu yıl ilk olarak Cumhuriyet Lisesi'nde 200 kişilik öğrenci grubuna, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, ayrıştırılması ve geri kazanımı konularında, bununla ilgili Öznak ve ÇEVKO firmalarının yetkililerinin de hazır bulunduğu geniş kapsamlı bir seminer verildi" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 19:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?