5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ambar işçilerinin eylemi sona erdi

MUTAF AMBARLARINDAKİ DİRENİŞ 260. GÜNDE SONA ERDİ

Balıkesir'de Mutaf Ambarı'ndaki işlerinden çıkarılmalarını protesto eden Tümtis üyesi işçilerin iş yeri önündeki çadırlı direniş eylemlerine 260'ıncı gününde son verildi. Eylemin sendika kararı ile sona erdirildiği açıklandı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türk-İş İl Temsilcisi Ertan Çelikel, direnişin sendika kararı ile sona erdiğini açıkladı. Mutaf işçilerinin haklarının yasal yollardan aranmaya devam edeceğini belirten Çelikel, Zonguldak'ta meydana gelen grizu patlamasından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Çelikel, devlet ocağında gerçekleşen böyle bir kazanın kabul edilemez olduğunu belirterek, "30 işçimiz hala göçük altında. Devlet önlem almak zorunda" dedi.

Basın toplantısında KESK adına konuşan Eğitim-Sen şube başkanı Sibel Öztürk Tarakçı da Mutaf ambarında yaşananların ilk olmadığını belirterek bundan sonraki süreçte de birlik içinde mücadele çağrısı yaptı. 26 Mayıs'ta yapacakları eyleme bütün emekçilerin katılımını beklediklerini söyleyen Tarakçı, halkın duyarlı olması gerektiğini söyledi. Tümtis Bursa şube başkanı Ahmet Güllü ise Mutaf Ambarı işvereninin kendini yasaların üstünde gördüğünü öne sürerek, işveren ile bugüne kadar yaptıkları görüşmelerin olumsuz geçtiğini kaydetti.

MUTAF AMBARLARINDAKİ DİRENİŞ 260. GÜNDE SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 19:37:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 23:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?