6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ambulans helikopter hızır gibi

HAVA AMBULANSI HAYAT KURTARDI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi sarımsaklı mevkiindeki evinde, neredeyse hayati fonksiyonları tamamen durmuş bir hastanın olduğu ihbarı üzerine harekete gecen 112 acil servis ekibi, kalp krizi geçiren Cengiz Sezen(49) adlı vatandaşa ilk müdahaleyi yaparak Ayvalık Devlet Hastanesi’ne taşıdı.

Hastanedeki müdahaleler sonucu yaşama dönmesine rağmen durumu ciddiyetini koruyan, hastanın İzmir veya Balıkesir’e sevk edilmesi kanısına varan doktorlar, yaptıkları görüşmelerden sonra Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü bünyesin de olan hava ambulansını, hastayı sevk etmek için çağırdı.

Ayvalık Hüsnü Uğural Stadı’na acil olarak inen hava ambulansının içinde bulunan doktorlar, Ayvalık Devlet Hastanesi 112 acil servis doktoru Ceyhan Korkmaz ve hastane baş hekim yardımcısı Doktor İrfan Vural’dan hasta hakkında bilgi aldıktan sonra hastayı helikoptere yerleştirip, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Konu ile ilgili bilgi veren 112 acil servis doktoru Ceyhan Korkmaz, acil durumlarda İzmir ve Çanakkale’de bulunan hava ambulanslarını çağırma yetkilerinin olduğunu belirtti. Hastane başhekim yardımcısı İrfan Vural, hastanın hiçbir sosyal güvencesinin bulunmadığını sağlık gurup başkanlığı ile kaymakamlığın yeşil kart çıkartmak için görüştüğünü belirtti.

Çanakkale’den Ayvalık’a 20 dakikada geldiğini belirten Helikopter ambulansın pilotu Gürhan Özdoğu, A109-E tipi helikopterin 3 pilot, 2 paramedik, 2 doktor ve teknisyen ile Çanakkale'de konuşlandığını 500 kilometrelik bir saha içinde rahatlıkla hareket edebildiğini, İstanbul'a varış süresinin yaklaşık 1 saat 15 dakika dolayında olduğunu söyledi.

HAVA AMBULANSI HAYAT KURTARDI
HAVA AMBULANSI HAYAT KURTARDI
HAVA AMBULANSI HAYAT KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 13:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?