7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ameliyat onu ayağa kaldırdı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, ayağı geriye doğru yamulan felçli kadın, Türkiye'de nadiren yapılan bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Yıllar önce yarım felç geçirip dizi arkaya doğru yamulmaya başlayan 53 yaşındaki Sabiha Erdem, Edremit Özel Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Coşkun Ertürk tarafından ayağa kaldırıldı.

Ertürk, "Hastanın yay gibi yamulan bacağı bundan böyle düzgün basabilecek. Bu ameliyat sayılı özel merkezlerde yapılıyor. İlçede yapabilmenin mutluluğunu yaşadık. Ameliyatta daha önce takılan protez çıkartıldı. Özel olarak yurt dışından bir günde getirtilen teknolojinin son ürünü menteşe tip link protez dize tatbik edildi. Hastamız geçen yıl diz protezi ameliyatı geçirmişti ancak ne yazık ki bacağın geriye doğru yaylanması sebebiyle yürüme ümitlerini kaybetmişti. Yürüyememe ve yatalak olma riski nedeniyle aile korku içindeydi. Yapılan son teknik revizyon ameliyatı ile bacağın arkaya kaçması engellenerek hastamızın ertesi günü yürüyebilmesi sağlandı" dedi.

Sağlığına kavuşan Sabiha Erdem, "Çok üzülüyordum. Başvurmadığımız yer kalmadı. Kimse cesaret edemedi. Dr. Coşkun Ertürk'e dua ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?