3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Ana kız okuldayız' kampanyası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde projelendirilen, "Ana Kız Okuldayız" kampanyası, Balıkesir'de 192 kursiyerin katılımı ile başladı. 

Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Selahattin Hatipoğlu, eşi Seyhan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Milli Eğitim Müdürü Abdürrahim Köksal, İl Müftüsü Necdet Çetin ve çok sayıda kursiyer katıldı. Kampanya ile ilgili bilgi veren Halk Eğitim Müdürü Halime Baştürk, "Kampanya çerçevesinde 12 Ekim günü 15 kurs merkezinde okuma yazma kurslarımız başlayacak. Birinci ve ikinci kademeden oluşacak kurslarımız için gereken araç ve gereçler belediyemiz tarafından temin edilecek" dedi. 

Belediye Başkanı Sabri Uğur, okuma yazma bilmemenin ne demek olduğunu kendisinin hissedemeyeceğini, fakat, yurt dışına gittiğinde okuma bilmesine rağmen yaşadığı zorlukların farkında olduğunu ifade etti. Uğur, belediye olarak tüm kursiyerlerin yanlarında olduklarını belirterek herkese başarılar diledi. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, 2001-2008 yılları arasındaki son 7 senede toplam 746 okuma yazma kursunun açıldığını, bu kursları 12 bin 504 kursiyerin okuma yazma öğrenerek bitirdiğini belirtti. Hatipoğlu, "Okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşlar için 10 mahallede 15 okuma yazma merkezi açılıyor. Şu ana kadar 192 kursiyer kayıt yaptırdı, kursiyerlerimiz yeni katılımlara aracı olarak bu sayıyı artıracaktır. Devletimiz böyle bir kampanya yaparak bütçesinden önemli bir payı eğitim öğretime ayırmıştır. Dört buçuk milyon annemizin ve kızlarımızın okuma yazma bilmemesi acıdır. Bu sorunun kökünden çözülmesi gereklidir" dedi.

FOLKLOR GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ 

Vali Hatipoğlu'nun eşi Seyhan Hatipoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Abdürrahim Köksal, kursa katılan Şadiye Çetin (69) ve İzzet Filiz (64) isimli kursiyerlere Balıkesir Belediyesi'nin hazırlamış olduğu araç gereç setini verdi. Kursiyerler çeşitli sebeplerle okuyamadıklarını ama kampanyayı duyunca hemen kayıt yaptırdıklarını belirterek yetkililere teşekkür etti. "Ana Kız Okuldayız" kampanyasının tanıtımı için düzenlenen törende, Adnan Menderes Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi Vali Hatipoğlu'nun müdahalesiyle iptal edildi. Vali Selahattin Hatipoğlu, dün Diyarbakır'da ki terör saldırısında hayatını kaybeden şehit polislerimizi hatırlatarak halk oyunları ekibinin gösterisini iptal edilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?