3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Ana-Kız Okuldayız' yoğun ilgi gördü

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' isimli okuma yazma kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yurt genelinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' okuma-yazma kampanyasına, 12 kişi Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan tutuklu ve hükümlü olmak üzere toplam 76 kişi katılıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Bandırma'daki kampanyanın açılış törenine Kaymakam Salih Keser, Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan'da katıldı. Açılış töreninde konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yüksel Ülkar, Bandırma'da, öncelikle bu kampanya kapsamında, mahalleler ve ilköğretim okullarında oluşturulan kurullar ve sivil toplum örgütleri ile çalışıp, 15 yaş üstü vatandaşların belirlendiğini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan bilgilere göre Bandırma'da 750'si erkek, 3 bin 30'u bayan olmak üzere toplam 3780 kişinin okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini kaydeden Ülkar, "Bu çalışmalara paralel olarak 1. Kademe Okuma-Yazma kursumuza 20 kişi kayıt yaptırarak, eğitim almak amacıyla 64 kişi merkezimize gelmiştir. Ayrıca 12 kişilik bir grup ise cezaevindeki kursumuzda eğitim görmektedir. 120 saat olan birinci kademe kurslar 13 Ocak 200, 180 saat olan 2. kademe kurslar ise 25 Şubat 2009'a kadar devam edecek. Birinci kademeyi tamamlayanlar ilköğretim 3. sınıf, ikinci kademeyi tamamlayanlar ise ilkokul mezunu sayılacaklar" dedi. 

Kaymakam Salih Keser ise kampanya sonunda ilk üç dereceyi elde edecek kursiyerlere çeyrek altın, yardıma gereksinimi bulunan ailelere de kömür yardımında bulunulacağını belirterek kursa uzak mahallelerden gelenlerin de yol ücretlerinin karşılanacağını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?