3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Annelere emzirme eğitimi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Sağlık Grup Başkanlığı'nın düzenlediği "Anne sütü ve önemi" konulu konferans büyük ilgi gördü. 

İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın önderliğinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen "Anne sütü ve önemi" konulu konferans yoğun ilgi gördü. Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü yaptığı konuşmada, anne sütünün önemi üzerinde durdu. Kaymakam Tütüncü, "Tüm anneler ve anne adayları bu konuyu çok iyi öğrenmeli. Televizyonlardaki mama reklamları anne sütünü ikinci plana atmaya başlamıştı. Onun için bu konferans çok önemli. Cumhuriyet Mahallesi'nde başlattığımız bu konferans diğer mahallelerde de yapılacak. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Nimet Ünal, anne sütünün yeri doldurulamayacak bir gıda olduğunu söyledi. Dr. Ünal, "Bu gün yurdumuzda bir yaşına kadar olan zamanda 40 bin bebek hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin çoğu yeterli anne sütü verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Bebek doğduktan ilk yarım saat içinde emzirilmesini istiyoruz. Bebeklere ilk 6 ayda su dahil anne sütü dışında bir gıda verilmemeli. Anne sütü bebeğin ilk aşısıdır. Anne sütü almayan bebekler alanlara göre 10 kat daha fazla hastalanıyor. Anne sütü almayan bebeklerin ileriki yaşlarda suça daha çok meyilli oldukları kanıtlanmıştır. Annelerin emzik veya biberonda kullanmalarını tavsiye etmiyoruz. Anne sütünün yerini dolduracak gıda henüz üretilmedi. Anne eğitimlerine devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 15:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?