3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Arama çalışmaları uzatıldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Ro-Ro gemisinin batması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları 2 gün daha uzatıldı. 

Bandırma Kaymakamı Salih Keser, yaptığı basın açıklamasında, kaybolan gemideki 4 kişinin bulunması için 3 gündür devam eden çalışmaların asgari süre olan 72 saatin dolmasına rağmen ailelerden gelen talep üzerine 2 gün daha uzatıldığını açıkladı. Arama çalışmalarının cuma akşamı saat 23.00'e kadar devam edeceğini belirten Kaymakam Keser, "Balıkesir ve Bursa Sivil Savunma Müdürlüğü, Erdek Mayın Filo Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar gerekli arama-kurtarma çalışmalarını seri şekilde yaptılar. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerimiz ek süre olarak 48 saat daha çalışacaklar. Bu süre cuma günü saat 23.00 sıralarında dolacaktır. Böylece 72 saatlik sürenin 48 saat daha üzerine çıkılmış olacak. Bu süreden sonra ne yapılacağı henüz belirlenmedi. Bundan sonra 22 dalgıcımız çalışacaktır. Gemiye büyük ölçüde girildi ama halen bazı girilemeyen bölümler var. Çalışmalar devam ediyor, bunun yanında kirlilikle ilgili çalışmalar var. Sigorta şirketi deniz kirliliğinin önlenmesi için gerekli çalışmayı yapıyorlar" dedi.

Kaymakam Keser, geminin denizden çıkartılması konusunun ise arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından değerlendirileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 20:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dursun IP: 78.176.43.xxx Tarih : 18.09.2008 18:41:58

Hayatını kaybeden şöför ailelerine baş sağlığı diliyorum.