6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Arama kurtarma eğitimi

Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği afetler, arama ve kurtarma konularında üyelerine verdiği eğitimleri sürdürüyor.

911 Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, üyelerine Şubat ayında başlattıkları eğitimler kapsamında afetlerle mücadele ve arama kurtarma konularında detaylı eğitimler verdiklerini belirterek eğitimlerin tamamlanmasının ardından geniş çaplı bir tatbikat düzenleyeceklerini söyledi.

Yapılan eğitimler hakkında bilgi veren Gürsoy, "911 Arama Kurtarma Derneği olarak Şubat ayı başlarında başlayıp hafta içi her gün 2 saat üzerinden verilen 'Afetler ile mücadele' kapsamında verilen "Arama ve Kurtarma" eğitimleri ve bu alanda kullanılan araç ve gereçlerinin tanıtımı kapsamında İlçe Kriz Merkezi'nde yer alan İtfaiye Müdürlüğü'nün katkılarıyla itfaiye araçlarında bulunan araç ve gerecin tanıtımı yapıldı.

İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından yapılan tanıtımlarda dernek üyelerimiz bir yangın anından bir trafik kazasında bir afette kullanılacak olan araç ve gereçleri tanıma fırsatı buldular. Mesai saatleri bitmiş olmasına rağmen 911 üyelerinin eğitimlerinin bir parçası olan araç ve gereçlerin tanıtımını yapmak üzere Kriz Merkezi'ne gelerek zaman ayıran İtfaiye Müdürümüz Şükrü Kolverdi ile İtfaiye Amirimiz Mehmet Seval'e, itfaiye çalışanlarına kurumumuz adına teşekkür ederiz. Bir afet anında el ele çalışacak kurumlarımızın afet harici zamanda bilgi ve tecrübelerini paylaşması kuşkusuz bölgemiz ve ülkemiz için faydalı olacaktır.

911 Arama Kurtarma Derneği olarak geçtiğimiz Şubat ayı başlarından itibaren devam eden eğitimlerimizin bitmesinden sonra derneğimize yeni katılan arkadaşlarımız ile geniş çaplı bir tatbikatda düzenleyerek bu konuda da bilgi ve tecrübelerini artırılacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?