5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Arınç özür dilemeli

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI METİN ÇOBANOĞLU:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Bülent Arınç'ın Güldal Mumcu'dan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu MHP Edremit ilçe teşkilatını ziyaret etti. Çobanoğlu, daha sonra Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Amaçlarının MHP'li belediyeleri ve teşkilatları ziyaret etmek olduğunu söyleyen Metin Çobanoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Meclis Başkan Vekili Gürdal Mumcu'nun odasına girerek yaptığı konuşma olayı ile ilgili görüşlerini açıklayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Sayın Bülent Arınç'ın durumuna gelince. Yürütmenin yasamaya müdahalesi noktasında değerlendiriyoruz. Hiçbir milletvekili, hiçbir bakan ve Başbakan dahil, meclis başkanına, meclis başkan vekiline bu şekilde konuşma yapma cüretine sahip değil. Sayın Bülent Arınç, meclis kürsüsünde söz alıp, bütün genel kurulun huzurunda düşüncelerini ifade edebilirdi. Buna hiçbir şey demiyoruz. Ama meclis başkan vekilinin odasına giderek, adeta meclis başkan vekilini tehdit ederek, bir hanımefendiye yapılmayacak bir davranış içerisinde onu tehdit etmesi, onu yönlendirmeye çalışması bir milletvekili olarak hiç birimizin kabulleneceği bir şey değildir. Sayın Bülent Arınç'ın, sayın Gürdal Mumcu hanımefendiden özür dilemesi gerekiyor. Meclisin manevi şahsı üzerinde bir burukluk oluşturmuştur. Bu konuda bir özür borcu vardır. Maalesef Türkiye'nin gerçek gündemi sektiriliyor. Biz, işsizliği, ekonomik sıkıntıyı konuşmamız lazım. Başbakan seçimlerden önce biz DTP ile iş birliği yapabiliriz dedi. DTP'de, gerekirse biz de destekleriz dedi. Bu AK Parti'nin PKK ile koalisyonu anlamına gelecektir. Ama maalesef bunu basınımızın hiç birisi gündeme taşımadı. Bunu her zaman söylüyoruz, MHP iktidara tek başına taliptir" diye konuştu.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI METİN ÇOBANOĞLU:
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI METİN ÇOBANOĞLU:
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI METİN ÇOBANOĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:35:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 18:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?