6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Arsada bulunan fişekler incemede

Balıkesir'de boş bir arsada bulunan Kaleşnikof fişekleri, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleniyor. Adli tahkikat tamamlandıktan sonra fişeklerin Genelkurmay Başkanlığı'na teslim edileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah erken saatlerde 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbar üzerine haber merkezinin yönlendirdiği Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler Mahallesi, Şehit Birol Koç Caddesi üzerindeki boş bir arsada bir poşet içinde çok sayıda Kaleşnikof fişeği ele geçirdi.

Dalbudak Apartmanı ile inşaatı yeni biten bir binanın arasında kalan boş arsaya atılan 166'sı kaleşnikof, 2'si M-6,2'si, G-3 piyade tüfeği ve 1'i suikast silahı
olarak bilinen Kanas tüfeği fişeği olmak üzere toplam 171 adet fişeğe el konuldu.

İHA muhabirine konuşan Balıkesir Emniyet Müdür Vekili Ümit Dalkıran, fişeklerin üzerinde herhangi bir seri numarası bulunamadığını, elde edilen fişeklerin tek tek incelendiğini, delil için gerekli parmak izi çalışmalarının yapıldığını, fişeklerin bulunduğu poşetle ilgili de aynı şekilde parmak izi çalışması yapıldığını anlattı.

TEM Şube'deki incelemenin ardından Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de fişeklerin bulunduğu bölgede ayrıntılı çalışma yaptı. İl Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran, ihbar üzerine bulunan fişeklerin adli emanete teslim edildiği, soruşturmanın Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü, çalışmalar tamamlandıktan sonra fişeklerin bir tutanak ile Genelkurmay Başkanlığı'na teslim edileceğini söyledi. Fişeklerle ilgili görüntü ve fotoğrafların basına verilmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

"FİŞEKLERİ GÖRÜNCE ÜRKTÜM"

Bu arada, boş arsadaki fişekleri görüp polise ihbar eden Ö.Ç. isimli şahıs, yaklaşık 2 aydır olay yerindeki arsanın yanında bulunan inşaatta çalıştıklarını, dün sabah bahçe duvarının kenarında çalışırken arsadaki fişekleri gördüğünü ve çok şaşırdığını, hemen polisi aradığını söyledi.

Ö.Ç., "Çok korktum, yani gündemde Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yapılan kazılarda silah ve mühimmatlar bulunuyor. Ben de fişekleri görünce ürktüm. Av fişeği değil, Kaleşnikof. Şüphelenip hemen polisi aradım. Gelip incelediler, burada tek tek saydılar, parçalanmış haldeki poşeti de alıp götürdüler" dedi.

Olay yerindeki Dalbudak Apartmanı'nda oturan bir bayan da binanın yanındaki boş arsada çok sayıda fişek bulunduğunu öğrenince şaşırdığını ve şok olduğunu belirterek tedirginliğini ifade etti. Ergenekon soruşturması kapsamında polisin 7 Ocak 2009 tarihinde Ankara ve Balıkesir'in de yer aldığı 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 33 kişi gözaltına alınmıştı.

Ergenekon soruşturmasında ve hazırlanan iddianamede Balıkesir'in de adı sıkça geçiyor. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ikamet eden Emekli Astsubay Orhan Tunç örgütün Balıkesir yapılanmasından sorumlu tutulurken, AK Parti'den seçilip milletvekili olan ancak son dönemde partisinden ihraç edilen milletvekili Turhan Çömez de halen Ergenekon soruşturması kapsamında firari şüpheli olarak aranıyor.

ÇÖMEZ'İN VEDA VİDEOSU

Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, son olarak dil eğitimi için İngiltere'ye gittiğini, en kısa zamanda Türkiye'ye döneceğini söylemişti. Ankara Enstitüsü oluşumu içinde yer alan Turhan Çömez'in görüş ve düşüncelerini yazarak dile getirdiği, "Gün Işığı Hareketi" (www.gunisigihareketi.com) isimli internet sitesindeki yazıları, 2008 Eylül ayından bu yana güncellenmedi.

Ancak, Ergenekon soruşturmasının başında gözaltına alınan generallerin ardından adı soruşturmaya dahil olan ve şüpheli olarak arandığı ortaya çıkan Turhan Çömez'in İngiltere'de olduğu anlaşıldı. Ankara'daki evinde savcılık izniyle arama yapılan Turhan Çömez, bu operasyonlardan sonra tüm sevenleriyle yine internet üzerinden vedalaştı.

Gün Işığı Hareketi sitesinde hazırladığı yaklaşık 6 dakika süren, "Balıkesir'e Veda" isimli bir video ile konuşan Turhan Çömez, çok sevdiği Balıkesir ve ülkesinden kısa süreliğine ayrıldığını, tekrar döneceğini söylüyor. Çeşitli fotoğraf slaytları ile süslediği konuşmasında mesajlar veren Turhan Çömez, "Benim yaşadıklarımı siz yaşasaydınız, benim bildiklerimi siz bilseydiniz, benim gördüklerimi siz görseydiniz siz de aynısını yapardınız. Her vatansever aynı şeyi yapardı" diyerek kaçmak zorunda kaldığını, ancak tekrar ülkesine döneceğini ifade ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 09:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?