6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Asırlık çınar korumaya alınacak

Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Kızıksa beldesi mezarlığında bulunan bin yıllık çınar ağacının koruma altına alınması isteniyor.

Manyas Orman İşletme Şefi İbrahim Badik, çınar ağacının gövdesinin 4.6 metre çapında ve en az 1000 yaşında olduğunu söyledi. Badik, asırlardır dimdik ayakta olan çınar ağacının gerçek yaşının tesap edilmesi için gerekli araştırmayı yapacaklarını söyledi. Orman alanı olmamasına rağmen, kendisinin ilgi alanınma girdiği için tarihi çınar ağacı ile yakından ilgilendiğini belirten İbrahim Badik, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile temasa geçerek, tarihi çınar ağacına plaket çakılıp, koruma altına alınması için harekete geçeceklerini belirtti.

Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki ise, çınarın gerçek yaşının bilinmediğini, daha önceki yıllarda da ilgili kurumlarca çınarın incelendiğini, ancak herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Zeki, belde halkının tarihi çınarı kendi imkanları ile koruduğunu, ancak gerçek yaşının hesaplanıp tescillenmesini istediklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 17:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?