7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Askerden eğitime önemli katkı

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ile Balıkesir’in Edremit Garnizon Komutanlığı’nın destekleri ile ilçenin Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tefriş edilen 3 bin kitaplık kütüphanenin açılış töreni gerçekleştirildi.

Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ikinci katında oluşturulan kütüphanenin açılışına TSKGV İzmir Şube Başkanı emekli Tuğgeneral Ali Vahit Kubilay da bizzat katılım gösterdi. Edremit Garnizon Komutan vekili Kurmay Albay Erol Esener, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Okul Müdürü Yusuf Söbüoğlu, vakıf yetkilileri ve öğretmenler, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kütüphane odasını gezdi.

TSKGV’nın eğitime önemli destekler sağladığını vurgulayan bir konuşma yapan şube başkanı emekli Tuğgeneral Ali Vahit Kubilay, “Edremit Garnizon Komutanlığı’nın tefriş ettiği bu güzel okulumuzdaki kütüphaneye biz de vakıf olarak kitap desteği verdik. Başta eğitim olmaz üzere bir çok toplumsal konuda yardımlarda bulunan bir vakfın şube başkanlığı görevini yürütüyor olmanın gururunu ve onurunu yaşamaktayım. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Davetlilere TSKGV’nın, üzerinde Atatürk bulunan rozetleri dağıtıldı ve okul binasında, içeriğini meyve suyu, pasta, çiğ köfte gibi gıda maddelerinin oluşturduğu mini bir kokteyl verildi. Kokteyl esnasında birbirleri ile hoş sohbetler eden davetliler, okul idaresinin ‘Bahar Şenliği’ etkinliklerini de izledi. Okul müdürü Yusuf Söbüoğlu, Edremit Garnizon Komutanlığı’na ve TSKGV’na katkılarından dolayı teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?