3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Atamızı minnetle andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yılında tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde de törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saatlerinde düzenlenen törenlerde Kaymakam Salih Keser, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş, Belediye Başkanı Recep Eraydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan ile prokol mensupları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene protokol mensuplarının yanısıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, askerler ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Saatler 09.05'de çalan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Meydandaki törenin ardından Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende ise Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk fotoğrafları ve Atatürk köşkleri resim sergisi büyük ilgi çekti.

Törenlerde ilköğretim okulları arasında geçen hafta içinde düzenlenen Atatürk konulu şiir ve kompoziyson yarışmasında dereceye giren 25 öğrenciye Kaymakam Salih Keser ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş tarafından plaket verildi. Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzikal olarak hazırladığı Atatük'ün hayatını anlatan gösteri de büyük beğeni topladı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?