6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ata'nın gelişinin 75. yılı kutlandı

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'in Ayvalık İlçesine gelişinin 75.yıldönümü törenlerle kutlandı.
Karayolları şube şefliğindeki törenlerde günün anısına fidan dikildi.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Garnizon Komutanı Gürsel Işık ile öğrenciler ve vatandaşlar, bando eşliğinde Atatürk'ün Ayvalık'a giriş yaptığı güzergahtan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydandaki Atatün Anıtı'na çelenk sunulurken top atışları yapıldı. Törende bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Bugün kentimizin onur günüdür. Onun emanet ve vasiyetine uygun olarak şehrimizin ve şehrimizde yaşayan insanımızın yine onun deyimiyle muasır medeniyet yani çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma çabalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. 75 yıl önce bugün Ata'mızın ziyareti ile onurlanmış olan Ayvalığımız bugünü sonsuza kadar anarak yaşayacaktır. Ne mutlu onu anlayanlara, anlayıp bu günleri doğru değerlendirenlere" dedi.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant da 13 Nisan tarihinin Ayvalık'ın şeref günü olduğunu belirterek, "Şeref günümüz 13 Nisan kutlu olsun" dedi.
Okul öğrencileri tarafından okunan şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam eden tören, ilk ve orta öğretim okullarına ait öğrencilerin resmi geçişi ile son buldu. Tören bitişinde Ayvalık Belediyesi tarafından lokma hayrı yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 19:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?