6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Atatürk heykelini halk seçti

ATATÜRK HEYKELİNİ HALK SEÇTİ

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli belde meydanına konulacak olan Atatürk heykelini vatandaşlar seçti. Seçilen 3 nolu Atatürk heykeli, 10 Kasım günü Altınkum Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’na dikilecek.

Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Meydanı’na dikilerek, Mustafa Kemal Atatürk’e benzemediği için halkın tepkisini toplayarak belediye tarafından yerinden sökülen Atatürk heykelinin yerine 3 adet örnek heykel getirtildi.

Getirtilen 3 ayrı Atatürk heykeli, numaralandırılarak halkın seçimine bırakıldı. Birbirlerinden farklı olan heykellerden üçüncüsü olan, kucağında bir çocuk ve çocuğun elinde Zeytin Dalı’ bulunan 3 nolu Atatürk heykeli, halkın oyunu aldı ve heykelin 10 Kasım’da kaidesine törenle dikileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili görüş bildiren Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Zeytinli Beldesinin Altınkum Cumhuriyet Meydanı’na dikilecek olan Atatürk heykelini halkımız seçti. Bizde halkımızın tercihi üzerine 3 nolu Atatürk heykelini kaidesine yerleştireceğiz. Kucağında bir çocuk ve çocuğun, elinde Zeytin Dalı bulunan Atatürk heykelini 10 Kasım 2009 tarihinde eski kaidesine yerleştirip törenle açılışını yapacağız” dedi.

ATATÜRK HEYKELİNİ HALK SEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 12:43:00
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 12:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?