7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Atatürk Stadı çiçek açtı

Balıkesir'de, resmi gününde hava muhalefeti sebebiyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterileri bugün yapıldı. Atatürk Stadı'ndaki gösteriler büyük bir coşku içinde geçti.

Balıkesir'de iki gün gecikmeli olarak gerçekleşen 23 Nisan kutlamaları renkli geçti. Stattaki törene Vali Selahattin Hatipoğlu ve eşi, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 23 Nisan Perşembe gününün aksine güneşli ve sıcak bir hava altında düzenlenen gösteriler büyük beğeni topladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Balıkesir Garnizon Komutanlığı Askeri Bölge Bandosu'nun çaldığı marşların eşliğinde bayrak, flama ve tüm okulların resmi geçidi ile başladı. İzci öğrencilerin de yer aldığı kızlı erkekli grupların birbirinden güzel hareketler sergilediği gösteriler vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Yaklaşık 2 saat süren stadyumdaki kutlamalar tüm okulların katıldığı, "Türkiye" şarkısının eşliğinde final gösterisiyle sona erdi. Vali Hatipoğlu, eşi Seyhan Hatipoğlu, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, 23 Nisan Tertip Komitesi'nde yer alan tüm öğretmenleri kutladıktan sonra sahadaki çocukların da bayramını kutlayıp, gösterileri için teşekkür ettiler. Vali ve beraberindekiler gösteri yapan çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi. Gösteriler sırasında temiz bir çevre yazılı pankart açan çocuklar büyüklere de önemli mesaj verdi.

İSTİKLAL MARŞINI BAŞARIYLA OKUDULAR
Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla ilgili etkinliği şehrin tek televizyonu olan Karesi Tv, programı baştan sona kesintisiz olarak yayınladı. Ramazan Karaca'nın sunduğu 23 Nisan gösterilerinin sonunda 7 ve 9 yaşındaki çocuklar İstiklal Marşı'nı okudu. Ali Şuuri İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Rümeysa Ulu (7) ve Altıeylül İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Bürge Nur Uzun, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da başarıyla okudular. Coşkulu törenler olaysız şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 16:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?