3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Atça çilek güzeli Balıkesir'den

8. Uluslararası Tarım, Çilek, Kültür Ve Sanat Festivali halk konseri ve güzellik yarışmasıyla sona erdi.

Çilek güzeli yarışması büyük ilgi görürken, yarışmaya Balıkesir’den katılan 18 yaşındaki Nilgün Karaca Çilek Güzeli seçildi.
Bir hafta önce başlayan 8. Uluslararası Tarım, Çilek, Kültür Ve Sanat Festivali, son gece verilen konserle son buldu. Gürcistan Halk Dansları ekibinin gösterileri ile birlikte gecede çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Festivalin final gecesinde ses sanatçıları Dilek Alşahan ve Tan konser verdi. Halkın büyük bir beğeni ile izlediği konserden önce yapılan Festival Çilek Güzeli yarışmasında 11 aday jürinin ve halkın önüne çıktı.

Kendilerini kısaca tanıtan güzeller kısa şovlarının ardından jürinin değerlendirmesini beklediler. Heyecanlı bekleyiş sırasında Gürcistan Halk Dansları ekibinin gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi.


Jürinin değerlendirmesi sonucu Balıkesir Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu 1. Sınıf öğrencisi Nilgün Karaca 1. seçildi. Arkadaşını ziyarete geldiğini ifade eden Karaca “Adnan Menderes Üniversitesinde okuyan arkadaşımı ziyarete gelmiştim. Birlikte katıldığımız bu festivalde yarışmaya katılmamı istedi. Onun isteğini kırmadım ve cesaretimi toplayarak yarışmaya katıldım. Birinciliği beklemiyordum.

Sonuçlar açıklandığında ise çok mutlu oldum. Bu güzel festivalden güzel bir anı ile ayrılacağım için ayrı bir mutluluk duyuyorum" dedi. Festival Çilek Kraliçesinin tacını ise Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli takarak güzelleri kutladı. Yarışmada ikinciliği Berna Coşkun alırken üçüncü ise Gamze Esen oldu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 23:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?